Škandálny incident poslancov Blahu a Pročka pokračuje
11 | 06 | 2020 I Peter Haluza

Poslanec Smeru Ľuboš Blaha už podal v súvislosti s údajným incidentom v parlamente trestné oznámenie. Jozef Pročko o ňom následne napísal: "Ked ho stretnete v kuloaroch a on vie co urobil, zacne skriekat ako uvrestana sliepka a kvici od strachu ako prasa."


Včerajší incident medzi poslancami Ľubošom Blahom (Smer-SD) a Jozefom Pročkom (OĽaNO) pokračuje vzájomnými invektívami a restrelkou na sociálnych sieťach. Blaha prtom už včera potvrdil, že podal v tejto súvislosti trestné oznámenie.

"Trestné oznámenie na Pročka podané. Polícia bude vec vyšetrovať. Mám lekársku správu, ktorá hovorí o opuchoch na krku, ktoré spravil iný človek. Som veľmi zvedavý, aké klamstvo si vymyslí Pročko, aby sa z tohto vyzul. Možno si vymyslí, že ma škrtil čašník," napísal poslanec Smeru.

Podľa neho už raz Pročko raz zatĺkal, že fyzicky napadol starostu Halíča a zápisnica ho usvedčila z klamstva.



 

Poslanec OĽaNO sa vo štvrtok bránil nasledovne: "...nikdy si nenecham nadavat do kkt , do buzerantov, do smradlavych opic a nenecham urazat svoju rodinu a manzelku. Ja to nerobim inym tak si to vyprosim. Ak by niekto urazil a ponizil vasu zenu tak mu rozbijete hubu," napísal Pročko na Facebooku.

Status venovaný Blahovi pokračoval: "Ked ho stretnete v kuloaroch a on vie co urobil, zacne skriekat ako uvrestana sliepka a kvici od strachu ako prasa. Potom si v kancelarii vysucha krk aby ho vsetci lutovali".



 

Podľa Denníka N Jozef Pročko v stredu počas parlamentnej schôdze povedal Robertovi Ficovi, že je opitý. „Počas rokovania som dal procedurálny návrh, aby tam bol lekár, pretože Fico aj Vážny boli úplne opitučkí,“ tvrdil Pročko. Blaha mal podľa naňho následne kričať, že je „smradľavá“ opica.

„V parlamentnom bufete ma práve fyzicky napadol poslanec Pročko. Chytil ma rukami za krk, škrtil ma a zúrivo so mnou lomcoval, kým nezasiahol čašník,“ napísal neskôr v stredu na sociálnej sieti Blaha. Následne išiel k lekárovi, na sociálnej sieti zverejnil aj fotku so začervenalým krkom.