SHMÚ varuje pred silnými búrkami na severovýchode Slovenska
11 | 06 | 2020 I TASR

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred silnými búrkami, ktoré môžu spôsobiť prívalové povodne na severovýchodnom Slovensku. Meteorológovia v tejto súvislosti vydali výstrahy druhého a tretieho stupňa.


Búrky zasiahnu aj zvyšok Slovenska. SHMÚ o tom informuje na webe a na sociálnej sieti. V niektorých okresoch Prešovského kraja SHMÚ môžu búrky spôsobiť vysoké škody. "V týchto chvíľach už sú intenzívne búrky aj nad územím Slovenska - na hornom Zemplíne, kde môžu byť sprevádzané prívalovým dažďom a krúpami. Postupne sa presunú aj nad Šariš a dolný Zemplín," uviedli meteorológovia.

Pre Banskobystrický, Trenčiansky, Košický, Nitriansky a Žilinský kraj platí výstraha prvého stupňa pred búrkami. S nimi môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť od 20 do 40 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť od 65 do 85 kilometrov za hodinu.

Na severovýchode Slovenska pre búrky zasahovali hasiči
V súvislosti so silnými búrkami zasahovali na severovýchode Slovenska vo štvrtok popoludní hasiči trikrát. Ako pre TASR potvrdilo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove, išlo o popadané stromy na... Čítať ďalej
11 | 06 | 2020 | TASR