Prezidentka vymenovala 19 nových sudcov bez časového obmedzenia
10 | 06 | 2020 I TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v stredu vymenovala 19 nových sudcov bez časového obmedzenia. Sudcom pripomenula, že budú pôsobiť v prvej línii úsilia o prinavrátenie dôvery v spravodlivosť.


"Verím tomu, že svoju funkciu budete vykonávať nezávisle, vysoko odborne a mravne čisto. Že budete schopní odolávať nielen vonkajším tlakom, ale aj prípadným tlakom vnútorného prostredia," apelovala prezidentka na sudcov v príhovore.

Sudcovia sú podľa prezidentky tí, ktorí môžu Slovenskej republike veľmi pomôcť, aby bola naozaj demokratickým a právnym štátom. "Na rozdiel od verejných činiteľov, ktorí prichádzajú a odchádzajú v závislosti od výsledku volieb, vy môžete trvalo, nestranne a nezávisle chrániť kontinuitu vlády zákona a rešpektovania práva," vyhlásila.

Národná banka Slovenska opäť zhoršuje ekonomický výhľad na tento rok, upozorňuje však na pretrvávajúcu neistotu
Národná banka Slovenska (NBS) opäť zhoršuje prognózu vývoja slovenskej ekonomiky na tento rok. Čítať ďalej
10 | 06 | 2020 | SITA


Novovymenovanými sudcami sú Pavol Barabas, hosťujúci sudca pre obvod Krajského súdu v Košiciach, Radovan Beňo s pridelením na Okresný súd Žiar nad Hronom, Lucia Dlugolinská s pridelením na Okresný súd Malacky, Kristína Güner s pridelením na Okresný súd Pezinok, Marta Hirešová s pridelením na Okresný súd Bratislava I, Lukáš Ilenin s pridelením na Okresný súd Bratislava I, Veronika Ileninová s pridelením na Okresný súd Bratislava I, Dana Jelinková Dudzíková s pridelením na Okresný súd Bratislava I, Miroslav Juričko s pridelením na Okresný súd Spišská Nová Ves, Ildikó Kohoutová s pridelením na Okresný súd Bratislava I, Mária Košťálová hosťujúca sudkyňa pre obvod Krajského súdu v Trnave, Barbora Kovaliková s pridelením na Okresný súd Vranov nad Topľou, Miroslava Körtvélyová s pridelením na Okresný súd Michalovce, Peter Lengyel s pridelením na Okresný súd Trebišov, Martina Mésarošová s pridelením na Okresný súd Bratislava III, Jakub Obert s pridelením na Okresný súd Bratislava II, Zuzana Ondko s pridelením na Okresný súd Košice I, Slavomír Podhorský s pridelením na Okresný súd Rožňava a Michal Repkovský s pridelením na Okresný súd Žilina.

Slovensko má 3,5 násobne viac starostov, než je priemer EÚ
Štátny Inštitút finančnej politiky navrhuje, aby jeden starosta a skupina komunálnych poslancov naraz viedli viacero obcí. Čítať ďalej
10 | 06 | 2020 | SITA