FICO: Predsedu Smeru-SD mrzí odchod Pellegriniho zo strany
10 | 06 | 2020 I SITA

Predsedu opozičnej strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) Roberta Fica mrzí, že Peter Pellegrini (Smer-SD) neprijal jeho ponuku stať sa predsedom strany.


Ako však napísal vo svojom profile na sociálnej sieti, v jeho ďalšej politickej ceste mu drží prsty. Pellegrini na dnešnej tlačovej konferencii vyhlásil, že sa vzdal funkcie podpredsedu Smeru-SD. Svoje rozhodnutie označil za jedno z najťažších v doterajšej politickej kariére. V najbližších dňoch podnikne kroky na svoj definitívny odchod zo strany.

„Je mi úprimne ľúto, že po 20-tich rokoch v strane Smer - SD odmietol túto ponuku najmä po tom, čo ho strana nominovala na post štátneho tajomníka, ministra, predsedu parlamentu, podpredsedu vlády a napokon premiéra," uviedol Fico. Doplnil, že Smer - SD bude pokračovať ľavicovou cestou a naďalej bude razantne chrániť sociálny štát. „Toto sa nezmení ani po odchode Petra Pellegriniho," uzavrel Fico.

E. Tomáš: Zariadenia, pre ktoré bol zásah v NASES, boli asi inštalované oficiálne
V prípade policajného utorkového zásahu v Národnej agentúre pre sieťové a elektronické služby (NASES) môže ísť o búrku v pohári vody, vyhlásil riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír Pčolinský. Čítať ďalej
10 | 06 | 2020 | Peter Haluza, TASR


Pellegrini dnes zopakoval, že si už nevie predstaviť vedenie strany v tandeme s Robertom Ficom. Nevylúčil založenie novej politickej strany, ktorá bude založená na hodnotách sociálnej demokracie. Na septembrovej schôdzi parlamentu by sa podľa neho malo vyriešiť aj jeho prípadné zotrvanie vo funkcii podpredsedu Národnej rady SR.

Viacerí poprední členovia Smeru-SD dnes agentúre SITA potvrdili informáciu, s ktorou ako prvý prišiel portál Pluska.sk, že Fico mal ponúknuť Pellegrinimu post predsedu Smeru-SD. Pellegrini však na tlačovej konferencii zdôraznil, že žiadnu oficiálnu ponuku od Fica nedostal.