Z letiska v hlavnom meste sa môže onedlho začať lietať do Bulharska, Grécka a na Cyprus
09 | 06 | 2020 I SITA

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave plánuje v najbližšom čase začať vybavovať lety do Bulharska, Grécka a na Cyprus.


Letecká spoločnosť Ryanair tam chce po obnovení medzinárodnej leteckej dopravy zabezpečovať pravidelné lety od júla, dopravca Wizz Air chce prevádzkovať lety do bulharskej Sofie už od 15. júna. Bratislavské letisko o tom v utorok informovalo v reakcii na to, že premiér Igor Matovič v ten istý deň po stretnutí konzília epidemiológov oznámil úplné otvorenie hraníc s ďalšími šestnástimi krajinami Európy, čím ich počet stúpol na devätnásť.

Po otvorení hraníc a uvoľnení podmienok cestovania bez obmedzení by mala byť umožnená aj medzinárodná doprava, vrátane leteckej. Do ostatných krajín, v ktorých sa aktuálne uvoľňuje cestovanie, sa v súčasnosti z bratislavského letiska na pravidelných linkách nelieta. Pravidelné lety na Maltu má Ryanair v pláne od konca októbra.

Ryanair plánuje od júla obnoviť približne 40 % letov v rámci svojej siete. Z Bratislavy chce lietať do bulharského Burgasu od 4. júla každý piatok, do gréckeho Solúna (Thessaloniki) od 6. júla a na ostrov Korfu od 7. júla. Lety do gréckej metropoly Atény má írsky nízkonákladový dopravca v pláne obnoviť od zimného letového poriadku koncom októbra.

Generálna prokuratúra potrebuje systémovú zmenu, nestačí nám len dolaďovanie, tvrdí Vetrák
Generálna prokuratúra (GP) SR potrebuje systémovú zmenu, nestačí nám len dolaďovanie. Vyhlásil to predseda ústavnoprávneho výboru Milan Vetrák (OĽaNO) počas utorkovej diskusie v pléne k novele upravujúcej spôsob výberu generálneho prokurátora.... Čítať ďalej
09 | 06 | 2020 | TASR


Do Pafosu na Cypre plánuje lietať od 4. júla každú sobotu. "Pravidelné lety Ryanairu z Bratislavy na ostrov Malta sú v pláne od zimného letového poriadku, od konca októbra," uviedla hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.

Letecký dopravca Wizz Air má z Bratislavy plánované lety do bulharskej Sofie od 15. júna trikrát týždenne v júni, od júla štyri razy v týždni. "Od druhej polovice júna má pravidelné sezónne letecké linky naplánované z Bratislavy aj dopravca Smartwings. Využívajú ich cestovné kancelárie aj individuálni cestovatelia.

Počas tohtoročnej letnej sezóny by mali z Letiska M. R. Štefánika smerovať letecké linky na grécke ostrovy Kréta (Heraklion), Rodos, Zakynthos a Korfu, do bulharského Burgasu či Larnaky na Cypre a spiatočne," priblížila Ševčíková. Cyperský dopravca Cyprus Airways, ktorý chcel práve od 9. júna obnoviť pravidelnú linku z Bratislavy do Larnaky na Afroditinom ostrove (plánoval aj lety na grécke ostrovy Rodos a Korfu), pre koronakrízu svoje plánované lety z Bratislavy tento rok neuskutoční.

Matovič: Výhradou vo svedomí by sme urobili z predavačiek hlupákov
Návrh koaličných parnerov, aby si mohli predavači v maloobchode v prípade nedeľného predaja uplatniť výhradu vo svedomi, je podľa šéfa hnutia OĽaNO "Potemkinova dedina". Čítať ďalej
09 | 06 | 2020 | Peter Haluza


Hygienické opatrenia, ktoré bude potrebné na letiskách dodržiavať po spustení civilných letov, nariaďuje slovenským letiskám hlavný hygienik či Útvar vedúceho hygienika rezortu Ministerstva dopravy a výstavby SR. "Letisko M. R. Štefánika sa pripravuje na ich zavedenie po tom, čo bude nariadenie konkretizované.

Už teraz je však samozrejmosťou pravidelná dezinfekcia priestorov terminálu letiska, letiskových autobusov, madiel a dotykových plôch," poznamenala Ševčíková. V budove letiska sú umiestnené zariadenia na dezinfekciu rúk a zamestnanci letiska, ktorí prichádzajú do kontaktu s cestujúcimi, nosia osobné ochranné pracovné prostriedky. Vstup do budovy letiska je povolený len s ochranným rúškom na tvári.

NAKA zasahovala v Humennom, dôvodom bol výber mestských policajtov
Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahovala v Humennom v rámci protikorupčnej akcie Star. Zadržala pritom jednu osobu. Prípad sa týka výberu mestských policajtov. Vyšetrovateľ obvinil z korupcie dve osoby, V. K. zo zločinu prijímania úplatku a M.... Čítať ďalej
09 | 06 | 2020 | SITA