Poslanec Sme rodina Ľ. Goga v majetkovom priznaní neuviedol svoju firmu
09 | 06 | 2020 I SITA

Poslanec chybu v majetkovom priznaní vysvetľoval novinárom tým, že na svoju obchodnú spoločnosť zabudol.


Nadácia Zastavme korupciu podáva podnet na poslanca Ľudovíta Gogu (Sme rodina), ktorý v majetkovom priznaní neuviedol vlastnú firmu. Podľa rakúskeho obchodného registra bol Goga jediným majiteľom aj konateľom firmy Communications MobiNil GmbH so sídlom vo Viedni. Upozornila na to Nadácia Zastavme korupciu na svojej webovej stránke.

„Poslanec absenciu tohto údaju v majetkovom priznaní vysvetľoval novinárom tým, že na obchodnú spoločnosť zabudol. Spoločnosť má byť podľa jeho slov tiež niekoľko rokov neaktívna,“ vysvetľuje nadácia. Z odovzdanej účtovnej závierky na rakúskom súde k 31. decembru 2017 vyplýva, že firma bola aktívna a jej bilancia sa pohybovala na úrovni 151 117 eur. V majetkovom priznaní z rokov 2015, 2016 a ďalších až po súčasnosť Goga opakovane uviedol, že nepodniká, dopĺňa nadácia.

Účastníkom sobotných protestov hrozí postih, Matovič urobil chybu
Podľa Úradu vlády sú akékoľvek verejné zhromaždenia nezákonné a to aj napriek tomu, že zákaz zhromažďovania bol zrušený. Zákaz zhromažďovania sa tak vzťahoval aj na protestujúcich, ktorí v sobotu žiadali demisiu vlády Igora Matoviča.... Čítať ďalej
09 | 06 | 2020 | Jaroslav Fabok


Zastavme korupciu ďalej upozorňuje, že tvrdenia poslanca nesedia, nakoľko podľa dokumentu z rakúskeho súdu Goga 20. januára 2020 robil za firmu úkony. Žiadal o zmenu sídla obchodnej spoločnosti a na žiadosti je jeho vlastnoručný podpis.

„Vo veci sme podali podnet na Výbor Národnej rady SR (NR SR) pre nezlúčiteľnosť funkcií. Žiadame, aby Výbor majetkové priznanie preveril. Aj ďalšie verejne dostupné dokumenty dosvedčujú, že poslanec podnikal už vo funkcii poslanca, no v majetkových priznaniach to zabudol uviesť,“ dodala nadácia.

Podľa Ústavného zákona verejný funkcionár nesmie podnikať a nesmie byť štatutárnym orgánom alebo členom štatutárneho orgánu, členom riadiaceho, kontrolného alebo dozorného orgánu právnickej osoby, ktorá bola zriadená na výkon podnikateľskej činnosti.

Matovič: Výhradou vo svedomí by sme urobili z predavačiek hlupákov
Návrh koaličných parnerov, aby si mohli predavači v maloobchode v prípade nedeľného predaja uplatniť výhradu vo svedomi, je podľa šéfa hnutia OĽaNO "Potemkinova dedina". Čítať ďalej
09 | 06 | 2020 | Peter Haluza