KOLÍKOVÁ: Účinný zákon o zaisťovaní majetku je prioritou rezortu spravodlivosti
08 | 06 | 2020 I SITA

 Pre ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú (Za ľudí) je prioritou presadiť účinný zákon o zaisťovaní majetku. Ministerka to uviedla vo svojom profile na sociálnej sieti po stretnutí s tímom ministra financií Eduarda Hegera (OĽaNO) a so štátnym tajomníkom ministerstva vnútra Lukášom Kyselicom (OĽaNO).


Podľa ministerky sa už nemôže opakovať situácia, kedy si úrady medzi sebou prehadzujú zodpovednosť, zatiaľ čo páchateľ sa majetku pred očami verejnosti zbavuje špekulatívnymi prepismi.

„Funkčný zákon o zaisťovaní majetku potrebujeme. Ukázalo sa to aj v známych kauzách, či už je to prípad Kočnera alebo Bašternáka,“ uviedla ministerka. Podľa nej sa už nemôžu opakovať situácie, kedy si úrady medzi sebou prehadzujú zodpovednosť, zatiaľ čo páchateľ sa tohto majetku priamo pred očami verejnosti zbavuje špekulatívnymi prepismi.

Taktiež informovala o tom, že rezort spravodlivosti dokončuje paragrafové znenie zákona a čoskoro ho predstaví verejnosti. „To, čo však potrebujeme riešiť súčasne a o čom bola aj dnešná debata je, kto sa o takto zaistený majetok postará tak, aby to bolo efektívne a nedošlo ku škodám. Som rada, že sme si vysvetlili všetky vstupy a verím, že sa nám čoskoro podarí nastaviť moderný, fungujúci model,“ uzavrela ministerka.

Prezidentka podpísala novelu upravujúcu činnosť orgánov športových organizácií
Činnosť orgánov športových organizácií počas krízovej situácie sa upraví, zefektívni sa aj použitie finančných prostriedkov v športe v súvislosti so spôsobilosťou športových organizácií a fyzických osôb byť prijímateľom verejných prostriedkov.... Čítať ďalej
08 | 06 | 2020 | TASR