M. Beňová: Čaputová by nemala vajatať ako Kiska
07 | 06 | 2020 I Peter Haluza

Poslankyňa národnej rady Anna Záborská (OĽaNO) vyhlásila, že sa v otázke interrupcií neprikloní k tzv. poľskému modelu.


"Zuzana Čaputová neprišla len tak z nejakého priestoru, bola to osoba, ktorá už bola známa nejakými svojimi aktivitami a v prvom rade bola členkou politickej strany. Andrej Kiska kandidoval na úrad ako apolitická osoba a práve tam nastal ten obrat, keď tak ako keby vajatal, že či si založí do budúcnosti stranu, či chce byť politicky aktívny, alebo nie... To jeho vajatanie, by si možno pani Čaputová, ak už nebude mať záujem kandidovať opakovane na post prezidentky, ale bude mať záujem fungovať ďalej v politike a vrátiť sa do politickej strany, tak určite by som dala pozor, aby tam to vajatanie nebolo."

V reakcii na otázku, čo by mala prezidentka urobiť, aby si zachovala popularitu, to v relácii TV Markíza Na telo povedala europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD).
Pellegrini bol neschopný

Na ľavicovom spektre by ako nástupnícka strana Smeru-SD mohlo byť Progresívne Slovensko, povedala europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS).

"Ja nevidím výrazný rozdiel medzi tým, kto páchal najväčšie kauzy počas uplynulých rokov, teda Robert Fico a submisívnou dvojkou, pánom Pellegrinim, ktorý sa celé tie roky na to potichu prizeral a prakticky ťažil z toho, že ten najväčš zloduch, teda pán Fico, vytváral nejaký politický výtlak," povedala.

Ako dodala Nicholsonová, Peter Pellegrini bol podľa nej neschopný podpredseda vlády pre investície a digitalizáciu.
Nie úplný zákaz potratov

Poslankyňa Národnej rady SR za OĽaNO Anna Záborská vyhlásila, že nie je na Slovensku za tzv. poľský model, teda za úplný zákaz interrupcií. "Ja som za to, aby na Slovensku neboli interrupcie bez udania dôvodu," vyhlásila. Záborská však nevylúčila, že napríklad ku koncu volebného obdobia podobný zákon nepredloží.

Núdzový stav posilňuje práva občanov, tvrdí minister Krajniak
Predĺženie núdzového stavu by bolo vyslovene politické rozhodnutie, povedal exminister práce Ján Richter (Smer-SD). Čítať ďalej
07 | 06 | 2020 | Peter Haluza