Bill Gates odmieta „bizarné“ konšpiračné teórie o Covid-19
06 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Bill Gates odmietol konšpiračné teórie o Covid-19, ktoré tvrdia, že chce sledovať ľudí prostredníctvom mikročipov, informuje portál RT.


"Je takmer ťažké to poprieť, pretože to je extrémne hlúpe," uviedol Bill Gates o mnohých konšpiračných teóriách, ktoré sa okolo neho pohybovali od začiatku koronavírusovej krízy. Nadácia Bill & Melinda Gates sa nedávno zaviazala k darovaniu 1,6 miliárd dolárov na očkovanie pre aliančnú skupinu Gavi, ktorá použije peniaze na imunizáciu detí v chudobnejších krajinách.

Konšpiračné teórie spájajúce Gatesa s pôvodom Covid-19 alebo tie, ktoré tvrdia, že chce sledovať občanov prostredníctvom mikročipov pod zámienkou, že sú očkovaní proti vírusu, boli podľa agentúry Zignal Labs, mediálnej analytickej spoločnosti, spomenuté do mája miliónkrát.

Teórie sa často objavujú na sociálnych médiach a prieskum spoločnosti Yahoo News / YouGov z konca minulého mesiaca dokonca zistil, že 28 percent respondentov verilo, že Gates chcel použiť koronavírus ako zámienku na sledovanie a zálohovanie osobných informácií. Medzi republikánskymi respondentmi bolo toto percento ešte vyššie.

Česko vyhostilo v súvislosti s kauzou ricín dvoch ruských diplomatov
Jeden zo zamestnancov ruského veľvyslanectva zaslal českým tajným službám falošné informácie. Čítať ďalej
05 | 06 | 2020 | TASR


"Nikdy som sa nezúčastnil na vývoji žiadneho typu mikročipu," povedal Gates a pripustil, že „dátové systémy“ by boli dobrým nápadom na sledovanie distribúcie vakcíny Covid-19, ale „neexistujú žiadne čipy alebo niečo podobné.“ Gates podporil „národný sledovací systém“.

Obavy a teórie o vplyve Gatesa sa len prehĺbili, keď sa jeho postavenie vo svete zväčšilo. Je už druhý najbohatší muž na planéte s čistým majetkom približne 100 miliárd dolárov. Najnovšie správy tvrdia, že sa má stať najväčším darcom Svetovej zdravotníckej organizácie. Túto pozíciu predtým zastávala USA, avšak už tomu tak nie je, keď prezident Donald Trump prerušil vzťahy s medzinárodnou skupinou.

V posledných dvoch rokoch predstavovala Nadácia Billa a Melindy Gatesovej viac ako 12 percent rozpočtu WHO, čo podľa Devexu predstavuje približne 530 miliónov dolárov. Za ňou nasledovala aliancia Gavi (8,18 percent). USA poskytli o niečo viac, pričom platby sa pohybovali okolo 890 miliónov dolárov.

Rozpoznávanie tvárí má v Rusku zabrániť podvádzaniu pri skúškach
Dôvodom pre použitie systému boli množiace sa prípady, keď na skúšku prišli namiesto študentov „náhradníci“. Uviedol portál Pnp.ru. Čítať ďalej
06 | 06 | 2020 | Preklad: Redakcia HD