Matovič sa onedlho stane zdrojom zábavy, hovorí sociológ
05 | 06 | 2020 I Jaroslav Fabok

V komunikácii na sociálnych sieťach pripomína Donalda Trumpa, kvôli frekvencii statusov na Facebooku však čochvíľa nebude mať čas riadiť krajinu a stane sa zdrojom zábavy, hovorí o premiérovi sociológ Michal Vašečka. 


V rozhovore pre denník Plus Jeden Deň M. Vašečka tvrdí, že Igor Matovič si svoje statusy, aj napriek tomu, že má k dispozícii celý tím, píše výhradne sám. Vďaka jeho aktivitám v oblasti mikromanžmentu však podľa sociológa premiér nebude stíhať riadiť krajinu.


„Často vybehne z vlády, niekde na chodbe píše ďalší status a vlastne neriadi vládu,“ hovorí Vašečka. Spolu s tým pripomína, že Matovičovi takéto správanie nemôže vydržať roky, ľudia sa ho „prejedia“ a postupne sa stane zdrojom zábavy.


Problém je, že sa tam objavujú vulgarizmy, ktoré sú už za hranicou slušného správania, vymedzovanie sa voči všetkým možným, nemiestne si robenie žartov z niektorých ľudí, občas nejaký sexizmus, útoky na médiá, útoky na mimovládny sektor. Takto by sa premiér nemal správať,“ komentuje premiérov prejav na sociálnych sieťach Vašečka.


Matovičove riadenie štátu cez Facebook je škandál
Vyhlási nakoniec premiér cez sociálnu sieť nejakému štátu vojnu? Čítať ďalej
24 | 05 | 2020 | Aneta Leitmanová

O vláde pod Matovičovou taktovkou sociológ hovorí, že sa skladá z nepripravených ľudí, pričom niektorí by v nej ani byť nemali. Matovič zároveň bojuje s SaS a stranou Za ľudí, ktoré sa pokúša marginalizovať, čo koalíciu oslabuje. Podľa sociológa nastanú pre vládu kritické časy už v druhej časti volebného obdobia.


Opraty by po Matovičovi mohol prebrať Boris Kollár a jeho hnutie Sme rodina, ktorého ambície spolu s percentami postupne narastajú. Hnutie Sme rodina by podľa sociológa postupom času mohlo nájsť spoločnú reč s Robertom Ficom a Smerom. „Tie dve strany si podľa môjho názoru aj rozdelia oligarchov alebo oligarchovia si rozdelia ich,“ povedal ďalej Vašečka pre Plus Jeden Deň.


Twitter, Facebook a Google: Trumpovo nariadenie ohrozuje slobodu internetu
Spoločnosti Facebook a Google zdôrazňujú, že Trumpom podpísaný dokument by mohol uškodiť internetu a digitálnej ekonomike. Čítať ďalej
29 | 05 | 2020 | TASR