Letecká spoločnosť obnovila lety s novými koronavírusovými pravidlami. O niekoľko dní neskôr skončila.
05 | 06 | 2020 I Mário Martinka

Letecké spoločnosti sa na celom svete pokúšajú oživiť cestovanie, avšak nie všetko ide podľa plánu.


V indonézskej Jakarte spoločnosť Lion Air oznámila, že všetky vnútroštátne a medzinárodné lety budú od 5. júna dočasne pozastavené. Podľa webovej stránky leteckej spoločnosti, k tomuto kroku došlo čiastočne preto, lebo cestujúci nedodržiavali požiadavky zdravotných nariadení krajiny zameraných na zamedzenie šíreniu COVID - 19, píše washingtonpost.com.

Letecká spoločnosť vo vyhlásení uviedla, že „rozhodnutie bolo založené na ... vyhodnotení predchádzajúcich letových operácií. Mnohí potenciálni cestujúci neboli schopní letieť, pretože ... neboli schopní vyplniť požadované dokumenty.“

Spoločnosť vyhlásila, že cestujúci, ktorí si už letenky zakúpili, majú možnosť požiadať o vrátenie peňazí. Tieto žiadosti plánuje Lion Air plne akceptovať. Spoločnosť ďalej tvrdí, že ich cieľom je uprednostniť „stav fyzického a duševného zdravia všetkých zamestnancov“.

Vedci vysvetlili, prečo sú ľudia s krvnou skupinou A náchylnejší na Covid-19
Hlavná štúdia, prvá svojho druhu, odhalila súvislosť medzi určitými krvnými skupinami a pravdepodobnosťou zlyhania dýchacích ciest na infekciu koronavírusom, informuje portál RT. Čítať ďalej
04 | 06 | 2020 | Marek Molnár


Minulý mesiac vydal indonézsky prezident Joko „Jokowi“ Widodo zákaz mudiku, každoročného odchodu miliónov ľudí z miest na konci pôstneho mesiaca ramadán.

Ministerstvo dopravy povolilo cestovanie ak rodina čelí núdzovej situácií alebo ak má ísť o cestovanie zamerané na obchod. To však iba v prípade, ak cestujúci dokážu preukázať, že niesu infikovaní koronavírusom. Tieto požiadavky však dokázalo splniť iba mizivé percento. "Mnoho cestujúcich muselo zrušiť svoju cestu, pretože nevedeli predložiť požadované dokumenty," povedal hovorca leteckej spoločnosti.

Indonézia, krajina ktorej populácia je väčšia ako 267 miliónov, bola tvrdo zasiahnutá koronavírusom. Milióny obyvateľov sú už celé mesiace vystavené cestovným obmedzeniam a zákazom opustiť ich domovy. Podľa údajov Centrálnej štatistickej agentúry krajiny sa v apríli znížilo množstvo domácich letov o 82 percent, čo znamenalo iba 838 100 cestujúcich ( rapídny pokles v porovnaní so 4,6 miliónmi cestujúcich v marci ). Medzinárodnému cestovnému ruchu sa takisto pohoršilo. Prišlo k 95 percentnému poklesu množstva cestujúcich, čo prinieslo iba 26 000 cestujúcich, čo takisto značný pokles oproti 558 700 cestujúcim v marci.

Spoločnosť Lion Air prisľúbila, že bude monitorovať koronavírus, aby udržala „letovú prevádzku spoločnosti v súlade s platnými ustanoveniami o bezpečnosti...“ Zatiaľ nie je stanovený žiadny dátum, ktorý by naznačoval, kedy sa má letecká doprava obnoviť.

Koronavírus unikol z čínskeho laboratória. Bola to „nehoda“, tvrdí bývalý šéf tajnej služby MI6
Nová kontrolná štúdia ukazuje, že prepuknutie choroby Covid-19 sa začalo v Číne ako chybný experiment, tvrdí bývalý šéf tajnej služby Spojeného kráľovstva (MI6). Dokument, o ktorý sa opiera, bol údajne „prepísaný“, aby odstránil obvinenia proti... Čítať ďalej
04 | 06 | 2020 | Marek Molnár