Rakúsko otvorilo hranice so Slovenskom a ďalšími susednými štátmi
04 | 06 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Rakúsko zrušilo kontroly na pozemných hraniciach so všetkými susednými štátmi vrátane Slovenska, ale s výnimkou Talianska. Rozhodnutie rakúskej vlády už platí od štvrtka.


Rakúsky minister zahraničných vecí Alexander Schallenberg v stredu na tlačovej konferencii na margo opatrení zavedených v súvislosti s koronakrízou oznámil: "Pri vstupe do Rakúska nebudú od zajtra nijaké kontroly."

Dodal však, že obmedzenia na rakúskych hraniciach s Talianskom zostanú v platnosti aj naďalej. Tamojšie kontroly sa podľa ministra budú prehodnocovať znovu na budúci týždeň a Viedeň zvažuje možnosť, že na svoje územie pustí ľudí z tých talianskych regiónov, kde sú počty infekcií nízke.

Lacné letenky nevydržia dlho, ceny o niekoľko mesiacov porastú
V súvislosti s doterajším stavom spôsobeným koronavírusom, kedy bola letecká preprava výrazne obmedzená, sa dopravcovia prostredníctvom lacných leteniek pokúšajú stimulovať dopyt po lietaní. Nepotrvá to však dlho a ceny leteniek budú v... Čítať ďalej
03 | 06 | 2020 | Jaroslav Fabok


Schallenberg vysvetlil, že rozhodnutie urýchliť otvorenie hraníc ovplyvnil pozitívny vývoj epidemiologickej situácie v susedných krajinách: na Slovensku, v Česku, Nemecku, Maďarsku, Lichtenštajnsku, Slovinsku a vo Švajčiarsku.

K cestovaniu do krajín ako Chorvátsko a Grécko, obľúbených dovolenkových destinácií Rakúšanov, minister povedal, že vláda o nich rozhodne na budúci týždeň. Informovala o tom chorvátska tlačová agentúra HINA.

Rakúsko zatvorilo hranice v polovici marca a zaviedlo aj prísne obmedzenia pohybu občanov, aby tak zastavilo šírenie nového koronavírusu, pripomenula agentúra AFP.

Druhej vlne koronavírusu sa nevyhneme, tvrdí epidemiologička
Podľa epidemiologičky Alexandry Bražinovej nás druhá vlna koronavírusu neminie. To, akou silou nás zasiahne, však bude závisieť len od nás. Odborníčka preto odporúča tráviť dovolenku na Slovensku a cestovanie odložiť o niekoľko mesiacov.... Čítať ďalej
03 | 06 | 2020 | Jaroslav Fabok