V pondelok na koronavírus otestovali vyše 6 400 ľudí, žiadny test nebol pozitívny
02 | 06 | 2020 I SITA

V pondelok na koronavírus otestovali vyše 6 400 ľudí, žiadny test nebol pozitívny. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.


Počet ľudí pozitívnych na toto ochorenie tak zostáva na 1 522. Laboratóriá celkovo otestovali už vyše 179-tisíc vzoriek. Chorobe nepodľahla žiadna ďalšia osoba, Slovensko tak stále eviduje 28 úmrtí pacientov s pozitívnym testom na Covid-19.

Z ochorenia sa vyliečili ďalšie štyri osoby, uzdravilo sa spolu už 1 372 ľudí. Na Slovensku tak zostáva 122 aktívnych prípadov.

Od dnes na Slovensko môžu prísť na 48 hodín aj ľudia dlhodobo žijúci v ČR a Maďarsku
Na Slovensko môžu na 48 hodín bez povinnosti domácej a štátnej karantény a bez preukázania sa negatívnym testom na COVID-19 vstúpiť od utorka aj ľudia, ktorí nemajú trvalý ani prechodný pobyt Českej republike či Maďarsku, ale sa v týchto krajinách... Čítať ďalej
02 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Ako informoval permanentný krízový štáb na korona.gov.sk, počet hospitalizovaných pacientov klesol o desať, aktuálne je ich 38. Z tohto počtu u štyroch pacientov bolo ochorenie Covid-19 potvrdené.

Žiadny pacient nie je na jednotke intenzívnej starostlivosti a zároveň nikto nepotrebuje umelú pľúcnu ventiláciu. Kĺzavý medián zostáva na nule.