B. Kollár: Núdzový stav už nepotrebujeme, ale premiéra chápem
31 | 05 | 2020 I Peter Haluza

Podľa Borisa Kollára je namieste uvažovať o uvoľňovaní povinnej štátnej karantény.


"Osobne si myslím, že Slovensko už nepotrebuje núdzový stav." V diskusnej relácii TA3 V politike to povedal predseda parlamentu Boris Kollár. Aj napriek tomu však Kollár konanie premiéra chápe, pretože Matovič chce byť pripravený na prípadnú druhú vlnu koronavírusu a v prípade núdzového stavu je jednoduchšie prijímať všetky potrebné optarenia na zamedzenie jeho šírenia.

"Všetko sa bude otvárať, dokonca aj cestovať sa bude, budete môcť ísť aj na dovolenky, aj keď bude núdzový stav. Ten núdzový stav akurát hovorí, že v prípade, že udrie tá druhá vlna, nebude musieť bežať niekde rýchlo zasadať vláda a bude môcť začať robiť konkrétne opatrenia," povedal Kollár.

Podľa neho je však namieste uvažovať o uvoľňovaní povinnej štátnej karantény. "Ja by som to už začal uvoľňovať," uviedol predseda hnutia Sme rodina.

Podpredseda strany Smer-SD Peter Žiga poukázal na to, že viacero štátov v omnoho širšej miere otvára prevádzky aj hranice a podľa neho je potrebné skôr riešiť následky, ktoré pandémia koronavírusu spôsobí na ekonomike.

Z Fondu vzájomnej pomoci, ktorý pred dvomi mesiacmi ohlásil Matovič, sa ešte nevyplatilo ani euro
Z Fondu vzájomnej pomoci, ktorého vznik ohlásil na začiatku apríla tohto roka premiér Igor Matovič (OĽaNO) spoločne s koaličnými partnermi, sa ešte nikomu nevyplatilo ani euro. Podľa Úradu vlády SR (ÚV SR) by výsledný systém fungovania mal byť... Čítať ďalej
31 | 05 | 2020 | SITA