Všeobecná zdravotná poisťovňa obnovuje bežný prevádzkový režim
27 | 05 | 2020 I SITA

Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) od stredy 27. mája obnovuje bežný prevádzkový režim na svojich 83 kontaktných miestach. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa poisťovne Slávka Gáborová.


"V praxi to znamená, že po vyše dvojmesačnej prestávke začnú klientom opäť poskytovať všetky služby, vrátane hotovostných operácií. Jediným obmedzením sú kratšie pokladničné hodiny v niektorých pobočkách a expozitúrach z dôvodu ich zosúlaďovania s prevádzkovým časom bánk," uviedla hovorkyňa.

Poisťovňa bude pri vstupe do pobočiek a expozitúr vyžadovať od klientov dodržiavanie zvýšených hygienických opatrení, ako prekrytie nosa a úst, dezinfekciu rúk a povinný dvojmetrový odstup medzi návštevníkmi.

Premiér nevylúčil zrušenie ani opätovné vyhlásenie núdzového stavu
Premiér Igor Matovič (OĽaNO) nevylúčil prípadné zrušenie núdzového stavu ani jeho opätovné vyhlásenie. Čítať ďalej
27 | 05 | 2020 | TASR


Regulovať sa bude aj počet klientov, ktorí sa v konkrétnom čase budú môcť nachádzať na jednotlivých kontaktných miestach. „VšZP prosí verejnosť o pochopenie, dodržiavanie týchto opatrení je v záujme ochrany návštevníkov pobočiek a ich zamestnancov,“ vysvetľuje hovorkyňa Slávka Gáborová.

Kontaktné miesta VšZP boli pre klientov zatvorené od 11. marca, s ich postupným otváraním sa začalo minulý týždeň. Podľa hovorkyne sa však život v pobočkách nezastavil. „Ich práca bola ešte náročnejšia, pretože klientov vybavovali telefonicky alebo e-mailom,“ konštatovala a dodala, že mimoriadna situácia prispela k zvýšeniu počtu používateľov elektronických služieb ePobočky i mobilnej aplikácie.

"Naopak, počas uzavretia pobočiek sa až približne o dve tretiny v porovnaní s bežným režimom znížil počet listinných dokumentov doručených do VšZP poštou alebo do vopred pripravených schránok umiestnených na budovách kontaktných miest," uzavrela hovorkyňa.

Premiér sa pokúsi presvedčiť Sulíka, aby boli obchody zavreté v nedeľu aj po skončení koronakrízy
Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) sa bude snažiť presvedčiť ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), aby boli obchody zavreté v nedeľu aj po skončení koronakrízy. Čítať ďalej
27 | 05 | 2020 | SITA