Ústavný súd eviduje podania v súvislosti so štátnou karanténou a opatreniami Úradu verejného zdravotníctva
27 | 05 | 2020 I TASR

Ústavný súd (ÚS) SR eviduje podania v súvislosti s povinnou štátnou karanténou a opatreniami Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR počas núdzového stavu vyhláseného vládou pre pandémiu nového koronavírusu. Pre TASR to potvrdil Tomáš Senaj z tlačového a informačného odboru Kancelárie ÚS SR.


"Predmetné podania boli ústavnému súdu doručené 8. mája 2020 a 11. mája 2020 a doposiaľ neboli predbežne prerokované," uviedol Senaj. Priblížil, že v súvislosti so štátnou karanténou eviduje ÚS jedno podanie fyzickej osoby a v súvislosti s opatreniami ÚVZ jedno podanie právnickej osoby.

Na nedostatky v systéme povinnej štátnej karantény upozornila aj verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová. Poukázala na sťažnosti repatriantov o nevyhovujúcich podmienkach v štátnych zariadeniach.

Aby nedochádzalo k ohrozeniu základných práv a slobôd, navrhla už koncom apríla možnosť karantény v domácom prostredí s dôslednou kontrolou. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) následne Patakyovú ubezpečil, že jej obavy nie sú opodstatnené.

Bitky na poliach pokračujú, tá posledná vo Vyšnom Tvarožci. Minister Mičovský zvoláva na štvrtok mimoriadny brífing
Bitky na slovenských poliach o úrodu pokračujú, a tak sa minister pôdohospodárstva Ján Mičovský rozhodol zvolať na štvrtok mimoriadny brífing. Čítať ďalej
27 | 05 | 2020 | SITA