Otec odťal kosákom dcére hlavu

Dôvodom mimoriadne brutálnej vraždy bol útek dcéry z domu.


Polícia na severe Iránu zatkla muža obvineného z vraždy vlastnej 14-ročnej dcéry. Takzvaná "vražda zo cti" vyvolala rozsiahle pobúrenie verejnosti.

Romina Ašrafiová ušla z domu v provincii Gilán so svojím 35-ročným priateľom, pretože otec namietal proti ich sobášu, uviedli miestne médiá. Polícia však pár našla a poslala Rominu domov, a to aj napriek tomu, že im povedala, že sa bojí o svoj život.

V noci minulý štvrtok ju údajne otec napadol v jej izbe a "odťal jej hlavu" kosákom, informoval spravodajský portál gilkhabar.ir. Následne vyšiel z domu aj "s kosákom v ruke a k činu sa priznal".

V stredu priniesli Rominin príbeh na titulných stranách početné iránske noviny. Podľa iránskeho islamského trestného zákonníka hrozí za "vraždy zo cti" otcom len tri až desať rokov, nie trest smrti, ako je tomu pri iných vraždách.

Česko odtajnilo údaje o mŕtvych s koronavírusom. Väčšinu úmrtí nespôsobil COVID-19
Podľa zverejnených údajov až 60 percent úmrtí v ČR, ktoré sa nachádzajú v koronavírusových štatistikách, nebolo primárne spôsobených chorobou COVID-19. Ľudia najčastejšie zomierali na srdcové choroby, choroby dýchacej sústavy alebo na cukrovku.... Čítať ďalej
27 | 05 | 2020 | Jaroslav Fabok