Vyšetrovateľ navrhol prokurátorovi obžalovať Štefana A. v kauze zmenky
25 | 05 | 2020 I TASR

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) podal prokurátorovi návrh na podanie obžaloby Štefana A. v kauze falšovania zmeniek TV Markíza. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.


Štefan A. bol obvinený v kauze falšovania zmeniek z toho istého skutku ako exriaditeľ televízie Pavol R. aj podnikateľ Marian K. Vzhľadom na procesnú situáciu bol však vylúčený na samostatné konanie. V súdnom procese s Pavlom R. a Marianom K. vystupoval pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) ako svedok.

Štefan A. dlhodobo svoju vinu popiera, rovnako ako jeho spoluobvinení. Na súde v lete minulého roku tvrdil rovnako ako obhajoba obžalovaných, že mala byť protihodnotou za údajné zmenky záruka, že Markíza nepríde o vysielaciu licenciu.

Košického župana rieši NAKA pre nezrovnalosti s financovaním volebnej kampane
Liberálny košický župan Rastislav Trnka čelí podozreniu z nezákonného financovania svojich predvolebných aktivít. Na jeho účte sa v roku 2017 objavili finančné prostriedky, ktoré mali pochádzať z rýchleho a krátkodobého „úspechu“ jeho firmy.... Čítať ďalej
25 | 05 | 2020 | Jaroslav Fabok


Štefan A. bol spoločníkom Mariana K. vo firme Gamatex, ktorá bola súčasťou sporu o ovládnutie súkromnej televízie koncom 90. rokov. Spolu s Marianom K. a nebohým mafiánom Petrom Čongrádym obsadili budovu televízie v roku 1998. Podľa obžalovaných bol tento spor urovnaný dodatočne okrem pôvodnej sumy 80 miliónov slovenských korún aj štyrmi zmenkami.

Markíza od počiatku súdneho sporu, ktorý sa ťahá od roku 2016, tvrdila, že žiadne zmenky neexistujú a považovala ich za vymyslenú legendu. S ich názorom sa koncom februára stotožnil senát ŠTS Emila Klemaniča, ktorý Pavla R. a Mariana K. neprávoplatne odsúdil na 19-ročný trest odňatia slobody.

Kočner mal ovplyvňovať vyšetrovanie kauzy Čistý deň
Marián Kočner mal mať v minulosti záujem na ovplyvňovaní medializácie prípadu resocializačného zariadenia Čistý deň. Podľa najnovších zistení mohol mať dokonca vplyv aj na výsluch klientky centra. Čítať ďalej
25 | 05 | 2020 | Jaroslav Fabok