V Moskve sa strhla prestrelka ako z akčného filmu a ešte aj za denného svetla
25 | 05 | 2020 I Marek Molnár

Obyvatelia v južnej Moskve boli svedkami incidentu ako z filmu, keď ozbrojenci začali strieľať z AK-47 a iných zbraní za denného svetla pod oknami obytných domov na verejnej ulici, informuje portál RT.


Polícia sa ešte musí vyjadriť k tomu, čo násilie vyvolalo, ale niekoľko miestnych zdrojov uvádza, že konflikt by mohol súvisieť s lukratívnym podnikaním v pohrebníctve.

Svedkovia novinárom povedali, že spočiatku to vyzeralo ako zúrivý cestný incident. Jedno auto odmietlo pustiť ďalšie po úzkej ceste, pričom vodiči a cestujúci vystúpili a začali sa hádať. Konflikt sa potom presunul na parkovisko, kde sa situácia vystupňovala a začali strieľať.

Nie je však jasné, ako je možné, že sa v oboch vozidlách nachádzali ozbrojení muži. Nosenie strelných zbraní v Rusku nie je bežné a je nezákonné.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=nkW-3hfP-YE&feature=emb_title

Svedkovia začali lapať po dychu, keď ozbrojenci bežali okolo obytnej oblasti a strieľali zo zbraní, ktoré vyzerali ako AK-47.

Polícia neskôr objasnila, že to boli lovecké pušky Saiga, ktoré vyrába spoločnosť Kalashnikov a ktoré sú založené na tejto legendárnej útočnej puške.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=92&v=UkZP_0CKvec&feature=emb_logo

"Počuli sme početné strely," povedala žena, ktorá bola svedkom prestrelky z jej okna, informovala pre portál Life News a dodala, že si najprv myslela, že niekto púšťa ohňostroj.

"Bolo to veľmi desivé," uviedla a tiež opísala, ako matky na záhrade chytili svoje deti a pri spustení prestrelky sa ponáhľali do bezpečia.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=64&v=TUoRNG5RD-g&feature=emb_title

Päť z páchateľov bolo neskôr zadržaných a prevezených na policajnú stanicu na výsluch. Jedna osoba bola údajne pri prestrelke zranená, pričom tvrdí, že bol nevinným okoloidúcim, ktorý si prišiel prenajať byt v komplexe, ale skončil ako obeť prestrelky.

Orgány začali trestné vyšetrovanie pre pokus o vraždu, nezákonné držanie strelných zbraní a výtržníctvo.

Demonštrácie proti izolácii v Nemecku riešila polícia vodnými delami (VIDEO)
Polícia nasadila vodné delá, aby rozohnala dav v nemeckom Hamburgu, ktorý demonštroval proti bezpečnostným izolačným opatreniam, informuje portál RT. Čítať ďalej
24 | 05 | 2020 | Marek Molnár