Kočner mal ovplyvňovať vyšetrovanie kauzy Čistý deň
25 | 05 | 2020 I Jaroslav Fabok

Marián Kočner mal mať v minulosti záujem na ovplyvňovaní medializácie prípadu resocializačného zariadenia Čistý deň. Podľa najnovších zistení mohol mať dokonca vplyv aj na výsluch klientky centra.


NAKA najskôr začala vyšetrovať Čístý deň kvôli podozreniu zo šírenia toxikománie, no neskôr vyplávali na povrch aj iné podozrenia. Aktuality.sk najnovšie priniesli správu, ktorá naznačuje, že do celého prípadu spolu s priebehom vyšetrovania mohol byť zapletený aj Kočner.


Vyplýva to z obsahu databázy takzvanej Kočnerovej knižnice. Pre podozrenie zo zmanipulovaného výsluchu teraz začala policajná inšpekcia vyšetrovanie. Vyšetrovateľ mal totiž podľa databázy klientke položiť tie isté otázky, ktoré mal predtým Kočner k dispozícii.


Mafián sa mal zároveň podľa Threemy priateliť s manželmi Tománkovcami, ktorí stáli za inkriminovaným zariadením, vysvetľujú Aktuality. Dokumentuje to aj fotografia, na ktorej je spolu s Kočnerom Zuzana Tománková a Peter Tóth.


PET fľaše by sa mohli zálohovať už v roku 2022, potvrdil minister Budaj
Zavedenie zálohovania jednorazových obalov by sa malo spustiť podľa pôvodného plánu v roku 2022. Zálohovanie sa odložilo na rok 2023 pre pandémiu koronavírusu. Čítať ďalej
25 | 05 | 2020 | TASR

Threema tiež ukazuje, že celý postup Tománkovcov v priebehu vyšetrovania mal byť v Kočnerovej réžii. „Dobrý večer. Ešte raz prosím bez konzultácie so mnou nepodnikajte žiadne kroky a ani sa o situácii s nikým nebavte. Ani s klientami. Ďakujú realizátori,“ písal mafián Tománkovej v máji 2017.


Okrem toho však mal dobré kontakty aj na polícii. Z podozrenia vyplýva, že Kočner mal spolu s Tománkovcami vopred pripraviť sériu otázok spolu so psychologickým profilom maloletej Tamary. Vyšetrovateľ NAKA následne tieto otázky Tamare položil. 


„V jednom prípade, keď vzniklo podozrenie z ovplyvňovania priebehu výsluchu prostredníctvom konkrétnej formulácie otázok, začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci zneužívania právomoci vereného činiteľa v súbehu s marením spravodlivosti,“ hovorí Petra Friese z komunikačného odboru ministerstva vnútra.


Spolu s dopredu pripravenými otázkami mal byť pre vyšetrovateľa pripravený aj profil dievčaťa a odporúčania, ako k nej majú na polícii pristupovať.


V nedeľu pravidelne alebo občas pracuje 31 % zamestnaných Slovákov
V nedeľu pravidelne alebo občas pracuje 31 % zamestnaných Slovákov. Pravidelne pritom trávi nedeľu v práci 16,3 % zamestnaných, ďalších 14,6 % sa týka pracovná nedeľa občas. Čítať ďalej
25 | 05 | 2020 | SITA