Japonsko vyvíja 6G siete, ktorých príchod sa očakáva okolo roku 2030
23 | 05 | 2020 I Mário Martinka

Vláda Japonska v utorok uviedla, že do leta vypracuje komplexnú stratégiu pre budúcu bezdrôtovú komunikačnú sieť 6G a zriadi komisiu, ktorá túto záležitosť koncom tohto mesiaca prediskutuje.


Na stretnutí na tému ultrarýchlych komunikačných 6G sietí, ktoré by sa mali predstaviť okolo roku 2030 a ktoré by mali nahradiť 5G technológiu v Japonsku sa bude diskutovať o technologickom vývoji, metódach a politikách možného využívania tejto technológie, píše japantimes.jp

„Hladké zavádzanie štandardov bezdrôtových komunikačných sietí budúcej generácie je nevyhnutné na posilnenie medzinárodnej konkurencieschopnosti Japonska,“ uviedol na tlačovej konferencii minister komunikácie Sanae Takaichi.

Japonsko pri zavádzaní 5G komerčných služieb zaostáva za USA a Južnou Kóreou. Keďže niektoré ďalšie krajiny už začali diskusie o tom, ako využiť technológiu 6G, cieľom Tokia je navrhnúť stratégiu a viesť štandardizačné úsilie v tejto oblasti.

Stretnutie bude pozostávať zo zástupcov súkromného sektora, ako aj univerzitných vedcovm pričom si vypočuje názory rôznych priemyselných odvetví s cieľom preskúmať potenciálne problémy. Prvé zasadnutie je naplánované na budúci pondelok.

V porovnaní s 5G sieťami budú mať 6G siete vyššiu rýchlosť prenosu dát, budú mať schopnosť pripojenia k viacerým zariadeniam súčasne a vo väčšom meradle. Očakáva sa, že budú obsahovať rozsiahle bezpečnostné opatrenia a budú mať zníženú spotrebu energie.

„Toto je koniec Hongkongu“: Čína presadzuje kontroverzné bezpečnostné zákony
Navrhovaná legislatíva by zrušila systém: "Jednej krajiny s dvomi zriadeniami", hovoria kritici. Čítať ďalej
22 | 05 | 2020 | Mário Martinka