Trnavskí colníci zadržali pri kontrole vozidla desiatky tisíc anabolík
20 | 05 | 2020 I TASR

Príslušníci finančnej správy z Colného úradu Trnava našli pri kontrole osobného motorového vozidla 20.000 kusov ampuliek a 60.000 kusov piluliek s látkami s anabolickým alebo iným hormonálnym účinkom.


Vodič tvrdil, že preváža prípravky proti vlhkosti. Informovala o tom v stredu hovorkyňa Finančnej správy (FS) SR Ivana Skokanová. Bratislavského vodiča colníci zastavili na diaľnici D1 na odpočívadle Červeník. Pri kontrole 29-ročný muž tvrdil, že preváža prípravky proti vlhkosti, podrobnosti však uviesť nevedel.

"Príslušníci finančnej správy preto skontrolovali batožinový priestor vozidla. Pri kontrole našli 12 väčších kartónových krabíc prekrytých dekou, v ktorých sa nachádzalo viac ako 20.000 kusov ampuliek a 60.000 kusov piluliek s látkami s anabolickým alebo iným hormonálnym účinkom. Všetky zaistili," uviedla Skokanová.

Mužovi hrozí pre podozrenie z ohrozovania zdravia nepovolenými liekmi, neoprávneným zaobchádzaním s liekmi a pre podozrenie z falšovania liekov a neoprávneného zaobchádzania s látkami s anabolickým alebo iným hormonálnym účinkom trest od troch do 12 rokov väzenia.

Vláda predstavila pomoc s nájmami
Príspevok štátu na nájmy bude rovnaký ako zľava prenajímateľa. Zvyšok sa rozráta na nájomcu na nasledujúcich 48 mesiacov. Počas tohto obdobia prenajímateľ nebude môcť nájomcovi zdvihnúť nájom, ani s ním ukončiť nájomnú... Čítať ďalej
20 | 05 | 2020 | SITA