Matovič chce nového policajného prezidenta. Lučanského vyzýva na odchod
20 | 05 | 2020 I Jaroslav Fabok

V pozícii šéfa polície by premiér Igor Matovič (OĽaNO) rád videl niekoho nového. Súčasný policajný prezident Milan Lučanský by mal podľa neho skončiť.


Podľa premiéra však bolo správne, že Lučanský zostal na svojom poste v priebehu pandémie koronavírusu. Ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) Matovič v súčasnej situácii vyzýva, aby pristúpil k výberu nového policajného prezidenta, píšu Noviny.sk.


„Nastáva čas plniť predvolebné sľuby, pričom headline je očista orgánov činných v trestnom konaní od korupcie a od ľudí, ktorí v policajnom zbore nemajú čo robiť,“ povedal Matovič v diskusnej relácii na Rádiu expres.


Zároveň zdôraznil, že pri odvolávaní policajného prezidenta musí ísť o rozhodnutie ministra vnútra. Tému výmeny policajného prezidenta premiér v diskusii uzatvoril osobným predpokladom, že Lučanský vo svojej funkcii do budúcna nezostane.


Pellegrini: Matovič predvádza politický amaterizmus, čakal by som efektívne riadenie štátu
Podľa expremiéra Petra Pellegriniho (Smer) je ekonomická pomoc zo strany vlády najslabšia, najpomalšia a najkomplikovanejšia, ako len môže. Vláda podľa neho zlyháva aj v ochrane seniorov a správa sa k nim, ako by boli jej úhlavní nepriatelia,... Čítať ďalej
20 | 05 | 2020 | Jaroslav Fabok