Vo veci vraždy J. Kuciaka sa bude v utorok čítať Threema
19 | 05 | 2020 I TASR

V kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sa bude v utorok pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) čítať komunikácia cez šifrovanú aplikáciu Threema. Na súde sú prítomní z obžalovaných Marian K. a Alena Zs.


Prokurátor a splnomocnenci poškodených navrhli senátu čítať správy medzi Marianom K. a Alenou Zs. z obdobia krátko pred a po vražde novinára.

V aplikácii si mali obžalovaní písať jazykom, ktorý splnomocnenec poškodených Kuciakovcov Daniel Lipšic nazval šifrou. Debatovať o vražde novinára sa malo aj prostredníctvom odkazov na sneh alebo cez vypadávanie zubov. Správy o stave chrupu Aleny Zs. z jej zdravotnej poisťovne sú súčasťou spisu, rovnako ako správy o počasí vo Veľkej Mači v čase vraždy.

Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní neprávoplatne odsúdený Miroslav M., Tomáš Sz., Alena Zs. a Marian K. Ten si mal podľa obžaloby objednať vraždu ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

Generálnym prokurátorom by nemusel byť prokurátor, navrhuje koalícia
Uchádzačom o funkciu generálneho prokurátora by podľa koalíciou navrhnutého zákona mohol byť len občan Slovenskej republiky, ktorý je voliteľný do NR SR a dosiahol vek aspoň 40 rokov. Čítať ďalej
19 | 05 | 2020 | TASR