Pellegrini pripustil ako jedno z riešení odchod zo Smeru-SD
19 | 05 | 2020 I SITA

Podpredseda parlamentu Peter Pellegrini dnes pripustil ako „jedno z riešení“, že by mohol odísť zo strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) po jeho neúspešnej kandidatúre na post predsedu strany.


V Smere-SD zatiaľ o termíne snemu podľa Pellegriniho nehovorili. Pred časom sa vyjadril, že by sa mal konať skôr a nemalo by sa čakať do decembra, kedy sa zvykne realizovať pravidelný výročný snem.

Pellegrini hovorí, že diskusia, ktorú čaká Smer-SD, mu nespôsobuje žiadny stres. „Idem do nej veľmi uvoľnený a s veľmi otvorenou hlavou a s jasnými životnými postojmi,“ povedal na brífingu Pellegrini pred budovou parlamentu. Zdôraznil, že jeho povinnosťou je ponúkať politiku, po ktorej je dopyt. Ak o ňu nebude záujem ľudí, tak je podľa neho povinnosťou politika poďakovať a odísť.

Podmanický odchádza zo Smeru-SD
Poslanec Národnej rady SR Ján Podmanický odchádza z opozičnej strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD). V parlamente nebude pôsobiť v poslaneckom klube strany a vzdáva sa taktiež funkcie krajského predsedu Smeru-SD v Žilinskom kraji. Agentúre... Čítať ďalej
19 | 05 | 2020 | SITA


„Hlavne, aby sme boli zdraví a aby sme boli šťastní pri tom, čo robíme. A nie, aby ste sa silou-mocou, zubami nechtami držali nejakej funkcie. To si môžete privodiť len nejaké zdravotné problémy,“ mienil. Ako ďalej pokračoval, keď začne cítiť, že ho už nechcú, silou-mocou sa nebude „driapať“. ‚Keď vycítim a ľudia mi povedia, vieš čo Pelle, choď už ty preč z politickej scény, zasalutujem, bolo mi cťou a idem,“ dodal.

Na otázku, kedy sa naposledy rozprával s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom, odpovedal, že „v parlamente počas niektorých schôdzí, keď sme sa stretli“. „Dokonca je úplne normálne, ak sa už naše politické svety začínajú rozchádzať a máme na niečo úplne iné názory,“ zhodnotil vzťah s Ficom. Podľa neho sa niečo také stáva v civilizovanom demokratickom svete podstatne častejšie, ako sme zvyknutí na Slovensku.

Fico sa priamo nevyjadruje k ambíciám Pellegriniho viesť Smer-SD. Na konci apríla Fico uviedol, že chce zo Smeru-SD budovať výraznú a razantnú opozičnú stranu. „Do vedenia strany dám všetky skúsenosti, ktoré som za posledné roky nabral a urobím všetko pre to, aby Smer-SD opäť vyhral nasledujúce parlamentné voľby,“ tvrdil Fico.

Pellegrini nazval novelu zákona o voľbe generálneho prokurátora "Lex Lipšic"
Peter Pellegrini dnes na tlačovej besede pred budovou NR SR kritizoval snahu vládnej koalície presadiť na post generálneho prokurátora človeka, ktorý nespĺňa zákonné podmienky na takéto vymenovanie. Zmenou zákona podľa neho vládna koalícia dosiahne... Čítať ďalej
19 | 05 | 2020 | Gabriel Matta, TASR