Rusko ako prvé na svete zakázalo dovoz GMO produktov
18 | 05 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Zákaz sa týka hlavne sójových bôbov a kukurice z USA. Informoval portál ecology.md.


William Engdahl, doktor politológie na Princetonskej univerzite, vo svojom novom článku uvádza, že Rusko bolo prvou krajinou, ktorá zakázala dovoz sójových bôbov a kukurice z USA. Po samotnom zákaze pestovania výrobkov obsahujúcich GMO, tak prišiel na rad i dovoz. Takmer celý americký trh je totiž zaplavený výrobkami obsahujúcimi GMO.


Tieto plodiny sa používajú na celom svete na kŕmenie hospodárskych zvierat kvôli vysokému obsahu bielkovín v strukovinách obsahujúcich GMO. Dôsledky pre ľudské zdravie však po takejto „strave“ môžu byť ozaj katastrofálne.


Autor poznamenáva, že ročné škody na ruskom hospodárstve spôsobené takýmito výrobkami presahujú 100 miliónov dolárov.


Rusko bolo prvou krajinou, ktorá takéto opatrenia oznámila. Napríklad v Číne asi 60 % strukovín obsahuje GMO. Napriek zákazu pestovania takýchto výrobkov.


Dá sa očakávať, že ostatné štáty čoskoro budú nasledovať príklad Ruska. Amerických poľnohospodárskych gigantov, ktorí zámerne dodávajú výrobky mimoriadne nebezpečné pre ľudské zdravie do zahraničia, to značne poškodí.


"Kubánska raketová kríza 2.0": Poľsko s potešením prijme americké jadrové zbrane
Poľsko s potešením prijme americké jadrové zbrane, ak ich Nemecko odmietne, tvrdí americká veľvyslankyňa v Poľsku, ktorá propaguje „Kubánsku raketovú krízu 2.0“. Píše portál RT. Čítať ďalej
17 | 05 | 2020 | Imrich Kovačič