Putin považuje Rusko za samostatnú civilizáciu
18 | 05 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Bez vlastnej „základne“ by podľa ruského prezidenta nemala krajina špičkové zbrane, ktoré nemajú vo svete konkurenciu. Uviedol portál 125region.ru.


Prezident Vladimír Putin nazval Rusko nie len obyčajnou krajinou, ale priamo samostatnou civilizáciou. Tento názor vyjadrila hlava ruského štátu v programe „Moskva. Kremeľ. Putin“ na televíznej stanici Rusko 1. Informovala o tom agentúra Interfax.


Podľa Putina sa bude Rusko rozvíjať na základe najmodernejších technológií. Nevylúčil využitie skúseností iných krajín, ak budú na podobnej úrovni vývoja. Hlava ruského štátu dodala, že základom pre rozvoj krajiny budú všetky progresívne oblasti. Bezpilotné prostriedky, genetika, medicína i vzdelávanie.


Putin poznamenal, že ak chcú štátne orgány zachovať jedinečnú ruskú civilizáciu, mali by sa zamerať na budúcnosť a vývoj špičkových technológií. „Mali by sme sa pozrieť i na to, čo sa deje v iných krajinách sveta. Na ich najnovšie výsledky. Ale nikdy nesmieme zabudnúť, že máme veľmi dobrú vlastnú základňu," uviedol ruský prezident.


Putin zároveň zdôraznil, že ak by Rusko nemalo svoju vlastnú „základňu“, potom by dnes nemalo špičkové zbrane, ktoré doteraz žiadna iná krajina na svete nemá.


Rusko ako prvé na svete zakázalo dovoz GMO produktov
Zákaz sa týka hlavne sójových bôbov a kukurice z USA. Informoval portál ecology.md. Čítať ďalej
18 | 05 | 2020 | Preklad: Redakcia HD