Muž sa vlámal do múzea a fotil sa s dinosaurami

Noc v múzeu: Za selfie s dinosaurami a ukradnutý klobúk hrozí Austrálčanovi súdny proces.


Muž zo Sydney čelí obvineniam z nočného vlámania do múzea s exponátmi dinosaurov v austrálskom Sydney. Informoval v pondelok denník The Guardian. Obvinený sa do múzea vlámal v nedeľu 10. mája o 1.00 h miestneho času.

Záznam z bezpečnostnej kamery ho zachytil, ako si zhotovoval selfie fotografiu, na ktorej mal hlavu vloženú do lebky dinosaura druhu Tyranosaurus rex. Vlamač údajne odcudzil jedno umelecké dielo a tiež klobúk jedného zo zamestnancov, ktorý mal podľa kamerových záznamov na hlave, keď opúšťal priestory múzea.

Prípad podľa denníka The Guardian pripomína film Noc v múzeu, v ktorom americký herec Ben Stiller stvárnil strážcu muzeálnych zbierok. Previnilec sa ešte v ten istý deň sám prihlásil na policajnej stanici, kde ho zatkli a obvinili z vlámania. Mužovi zamietli žiadosť o prepustenie na kauciu a tak na súdny proces čaká vo väzbe.

Múzeum v Sydney, ktoré je najstarším v Austrálii, je od augusta 2019 uzavreté a prebieha v ňom rekonštrukcia.

SKUTOČNÝ PRÍBEH: Prázdniny v pekle
Čisté "peklo" a pošliapaná nevinnosť. Skutočný príbeh ženy, ktorá ako malé dievčatko našla v kláštore miesto záchrany len utrpenie. Marie Hargreavesová napísala o svojom tajomstve po 60 rokoch knihu. O bolestnej minulosti prehovorila aj v novinách... Čítať ďalej
18 | 05 | 2020 | Natália Sollárová