Popredný vedecký časopis kritizuje Trumpovu administratívu
16 | 05 | 2020 I TASR

Britský vedecký časopis Lancet vyzval v piatok Američanov, aby si v novembri zvolili prezidenta, ktorý pri riadení verejného zdravia nebude využívať "stranícku politiku". Informovala o tom agentúra DPA.


V nezvyčajne kriticky ladenom úvodníku označuje jeden z najuznávanejších lekárskych časopisov reakciu administratívy amerického prezidenta Donalda Trumpa na pandémiu koronavírusu SARS-CoV-2 za "nedôslednú a roztrieštenú"

"Američania musia v januári 2021 dostať do Bieleho domu prezidenta, ktorý bude rozumieť verejnému zdraviu a nebude sa riadiť straníckou politikou," píše sa v úvodníku Lancetu po tom, čo americký prezident Donald Trump oznámil začiatok Operácie nadsvetelná rýchlosť, v rámci ktorej má byť vakcína proti novému koronavírusu vyvinutá do konca tohto roka. Okrem toho Trump povedal, že koronavírus "zmizne aj bez vakcíny".

Súdny lekár oficiálne označil Bryantovu smrť za nehodu
Toxikologická analýza pilota, ktorý pilotoval Bryantov vrtuľník, bola negatívna na zakázané látky. Čítať ďalej
16 | 05 | 2020 | TASR


"Táto (Trumpova) administratíva je posadnutá vakcínami s účinnosťou čarovnej guľky, novými liekmi alebo nádejou, že tento vírus jednoducho zmizne," píše sa v úvodníku Lancetu s tým, že v súčasnosti je v boji so SARS-CoV-2 nevyhnutné zamerať sa najmä na testovanie na prítomnosť koronavírusu a monitorovanie osôb, ktoré mali pozitívny test.

Podľa Lancetu Trump sabotuje prácu Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC), ktoré však tiež nezvládlo svoju úlohu začať s testovaním už v prvých dňoch pandémie.

USA evidujú približne 1,4 milióna potvrdených prípadov nákazy COVID-19, ktorú koronavírus spôsobuje, čo je najviac na svete. V Spojených štátoch už ochoreniu podľahlo viac ako 87.000 ľudí, v čom im tiež patrí svetové prvenstvo, napísala DPA.

Trump chce dostať Obamu do väzenia za ovplyvňovanie prezidentských volieb 2016
Podľa Trumpa práve Obama vymyslel príbeh s ruskými hekermi. Chcel mu takto údajne zabrániť stať sa prezidentom. Uviedol portál Aif.ru. Čítať ďalej
16 | 05 | 2020 | Preklad: Redakcia HD