Nešťastná Hanka Zagorová: Korona zabije kultúru!
16 | 05 | 2020 I Peter Haluza

Hanke Zagorovej dochádzajú slová a hrnú sa jej slzy do očí, keď vidí, aké následky bude mať pandémia koronavírusu na kultúru, píše Expres.cz.


Speváčka Hana Zagorová (73) je jednou z najväčších stálic československého hudobného neba, kde žiari už päťdesiat rokov. Zažila už naozaj veľa, rôzne politické režimy, nástup sociálnych sietí či rýchlokvasených hviezd zo speváckych súťaží. Ale nič sa nedá prirovnať ku koronavírusu.

„Haničce písničce“ dochádzajú slová a hrnú sa jej slzy do očí, keď vidí, aké následky to bude mať na kultúru. Speváčka je sklamaná z toho, čo sa teraz deje za opatrenia pre pandémiu choroby Covid-19. Aj keď za tie roky v šoubiznise zažila hádam všetko, toto sa vymyká všetkému, čo by si hoci len v zlom sne vedela predstaviť.

Madonna, U2, Lady Gaga či Mike Tyson majú veľký problém
Hekeri získali osobné informácie a zmluvy s klientmi významnej právnickej kancelárie, ktorú využívajú mnohé celebrity. Čítať ďalej
12 | 05 | 2020 | SITA


Aj keď je samozrejme rada, že sú ľudia na seba ohľaduplní, nosia rúška, myslia na starších ľudí, aby ich chránili, ale živo si predstavuje, aké dopady to bude mať na kultúru, ktorá podľa nej možno aj zanikne.

"Bojím sa na to pomyslieť, ťažko sa mi hovorí, som naozaj smutná, keď si predstavím, čo bude s českou kultúrou. Je veľká pravdepodobnosť, že skončí. Ľudia sa budú báť chodiť na koncerty, do divadiel, do kina, nebudú mať na to peniaze," myslí si Zagorová.

Navyše sama rieši, či svoj koncert spoločne s manželom Štefanom Margitom vôbec v jeseni uskutoční, alebo ho radšej úplne zruší. Bojí sa totiž, že by kvôli bezpečnosti ľudia vôbec nechceli prísť. "Som smutná, sklamaná a vydesená, čo sa bude diať. Nemám veľa pekných slov, tak sa nehnevajte," dodala legendárna speváčka.

Súdny lekár oficiálne označil Bryantovu smrť za nehodu
Toxikologická analýza pilota, ktorý pilotoval Bryantov vrtuľník, bola negatívna na zakázané látky. Čítať ďalej
16 | 05 | 2020 | TASR