Exsiskár P. Tóth nemá zaručenú bezstrestnosť
15 | 05 | 2020 I TASR

Peter Tóth na súde konštatoval, že nemá najmenšie pochybnosti o tom, že Marian K. a Alena Zs. zosnovali vraždu novinára. 


Spolupráca svedka v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka Petra Tótha s políciou prostredníctvom riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislava Zuriana neznamená jeho beztrestnosť. Myslí si to Zurian, ktorý o tom hovoril vo videu na sociálnej sieti slovenskej polície.

„To, že som s ním komunikoval alebo komunikujem, neznamená, že sa stáva beztrestný. To určite nie,“ uviedol riaditeľ NAKA na margo niekdajšieho siskára. Zurian rozprával o Tóthovi vo videoseriáli o operatívnej činnosti vzhľadom na to, že to bol práve on, koho Tóth prvotne kontaktoval. Urobil tak potom, čo zadržali vykonávateľov vraždy Kuciaka v septembri 2018.

V procese vraždy L. Basternáka vypovedala veštkyňa, chodila k nej i Alena Zs.
Výpoveďou veštkyne Rózsiky H. a manželky zavraždeného exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka v roku 2010 Ildikó, pokračovalo vo štvrtok na Špecializovanom trestnom súde, pracovisko Banská Bystrica, hlavné pojednávanie, v ktorom obžalobe z... Čítať ďalej
14 | 05 | 2020 | TASR


To korešponduje s Tóthovou výpoveďou, keď pred senátom Špecializovaného trestného súdu uviedol, že si po zatknutí Aleny Zs. uvedomil, kto bola osoba, s ktorou komunikoval, kým bol Marian K. vo väzbe za falšovanie zmeniek. Vzhľadom na tú vedomosť aj neskôr na súde konštatoval, že nemá najmenšie pochybnosti o tom, že Marian K. a Alena Zs. zosnovali vraždu novinára.

Zurian uviedol, že prvotná komunikácia nebola s Tóthom jednoduchá, avšak neskôr začal rozprávať otvorene, čo Zurian spísal a posunul vyšetrovateľom. „Vyšetrovateľ na základe toho začal konať, či už to bolo sledovanie novinárov alebo motáky,“ doplnil Zurian.

Za krvavé útoky na pôrodnicu Američania obvinili Islamský štát
Najmenej 24 osôb, vrátane novorodencov, matiek a zdravotných sestier, zahynulo v utorok počas útoku ozbrojencov na pôrodnicu v prevažne šiitskej štvrti Kábulu. Čítať ďalej
15 | 05 | 2020 | TASR