Ústavný sudca M. Mamojka sa vzdáva funkcie
13 | 05 | 2020 I TASR

Marian K. si s Mamojkom písal v júni 2018, ústavný sudca odchádza.


Sudca Ústavného súdu (ÚS) SR Mojmír Mamojka sa vzdáva funkcie. Informovala o tom v stredu Kancelária ÚS SR s tým, že k téme sa pre novinárov popoludní vyjadrí predseda ÚS Ivan Fiačan. Predseda ÚS zvažoval, či podá alebo nepodá návrh na začatie disciplinárneho konania proti Mamojkovi v súvislosti s medializovanými informáciami o jeho sporných kontaktoch s obžalovaným Marianom K. Fiačan preveroval, či na tento krok existujú dostatočné dôvody.

V januári na súde v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka vypovedal o Mamojkovi bývalý siskár, exnovinár a svedok Peter Tóth. Tvrdil, že sa s ním stretol v lete 2018 a odovzdal mu obálku s podaním na Ústavný súd SR na podnet Mariana K. Sudca to v reakcii odmietol, pričom argumentoval aj tým, že senát ÚS, ktorého bol členom, v septembri 2018 odmietol ako zjavne neopodstatnenú sťažnosť Mariana K. týkajúcu sa jeho väzby.

Denník N s odvolaním sa na policajné odpočúvanie informoval, že Marian K. si s Mamojkom písal v júni 2018. Podľa správ z Threemy Mariana K. sa podnikateľ mal pripravovať na stretnutie s Mamojkom na 14. júna 2018. Mariana K. zadržala polícia 20. júna 2018.

AKTUALIZÁCIA: Košický súd v kauze pouličnej bitky opäť odsúdil trojicu bratov P.
V kauze pouličnej bitky z novembra 2015 v centre Košíc Okresný súd Košice I v stredu uznal za vinných trojicu bratov Branislava, Maroša a Martina P. z prečinu výtržníctva a prvých dvoch aj za prečin ublíženia na zdraví. Čítať ďalej
13 | 05 | 2020 | TASR