Galka v tíme potrebujeme pre boj proti korupcii, vyhlásil Matovič
13 | 05 | 2020 I Peter Haluza

Minister obrany Jaroslav Naď v súvislosti s angažovaním Ľubomíra Galka v rezorte obrany vylúčil akékoľvek politikárčenie či útok voči SaS.


Šéf rezortu obrany potvrdil, že bývalÝ člen SaS Ľubomír Galko je od apríla zamestnancom ministerstva A v súčasnosti čaká na bezpečnostnú previerku. Jeho skúsenosti pritom plánuje využiť najmä v boji proti korupcii.

"Vylučujem akékoľvek politikárčenie v úzadí. Predseda vlády Igor Matovič mi ani v jednom jedinom prípade nepovedal, koho mám prijať, koho mám vyhodiť, alebo niečo podobné,“ zdôraznil minister obrany. Ďalej vylúčil, že by išlo o nejaký „trucpodnik“ voči Richardovi Sulíkovi. Prijatie Galka do rezortu obrany podľa neho nemá nič spoločné so vzťahmi OĽaNO a SaS.

Provokácia Galkom
Ak zoberieme do úvahy, že politická kariéra sa dá v prípade Galka zredukovať najmä na rozbíjanie SaS, lepšieho spojenca si matovičovci ani nemohli vybrať. Čítať ďalej
08 | 05 | 2020 | Aneta Leitmanová


Premiér Igor Matovič v súvislosti s Galkom a ďalšimi odídencami zo strany SaS pripomenul, že sa tesne pred voľbami „trošku odpísali“ hlasovaním za trináste dôchodky a návrhom na štrnáste dôchodky. „Myslel som si o politike týchto ľudí nakoniec svoje,“ povedal Matovič. Na druhej strane má však Galko podľa premiéra tú vlastnosť, že „ide po korupcii ako pes po údenom“, preto ho do tímu potrebujú.

Minister obrany Jaroslav Naď v pondelok tento týždeň potvrdil, že Galko mohol viesť Letecké opravovne Trenčín (LOTN) alebo iný podnik ministerstva. Galko pôsobil ako minister obrany za stranu SaS počas vlády Ivety Radičovej. Z funkcie ho odvolali pre kauzu odpočúvania novinárov spojenú s vtedajším Vojenským obranným spravodajstvom (VOS).

Po konflikte v SaS Galko spolu s viacerými tvárami od „sulíkovcov“ odišiel. V tohtoročných parlamentných voľbách neúspešne kandidoval za Demokratickú stranu, ktorá vo voľbách získala 0,14 percenta hlasov.

Trošková nebola v minulosti v spravodajskom záujme SIS, tvrdí Pčolinský
Bývalá hlavná štátna radkyňa Mária Trošková nebola v minulosti v spravodajskom záujme Slovenskej informačnej služby (SIS) a ani sa nespomínala v správach o talianskej skupine na východe Slovenska. Čítať ďalej
13 | 05 | 2020 | TASR