Trnka sa snaží zbaviť obvinenia v kauze Gorila
12 | 05 | 2020 I Slávka Cigáňová

Bývalý generálny prokurátor má na krku obvinenie za to, že minimálne sedem rokov disponoval nahrávkou Gorily. Údajne s ňou chcel obchodovať.


Portál Aktuality.sk informoval, že bývalý šéf prokuratúry Dobroslav Trnka bol obivnený zo zneužívania právomoci verejného činiteľa, keď polícii neposunul nahrávku Gorily, ktorá mohla pomôcť vyšetrovaniu. Podľa výsledkov policajného zisťovania sa s ňou pokúsil obchodovať.

„Ako verejný činiteľ nesplnil povinnosť vyplývajúcu mu z Trestného poriadku a po prevzatí zvukovej nahrávky zo spravodajskej operácie SIS pod krycím názvom Gorila, z ktorej vyplývalo podozrenie zo spáchania viacerých trestných činov od osoby M. K., túto ukrýval a neodovzdal orgánom činným v trestnom konaní,“ argumentovali policajti.

M. K. má byť Marian Kočner, ktorý podľa Aktualít.sk vystupuje ako Trnkov kamarát. Gorilu si mal u bývalého generálneho prokurátora odložiť. Podľa doterajších policajných zistení chceli s nahrávkou obchodovať, no nielen Trnka a Kočner, ale aj iní.

Kočner a Trnka ako zo zlého mafiánskeho filmu!
Zdroj: Webnoviny.sk Čítať ďalej
01 | 11 | 2019 | Imrich Kovačič / SITA


Trnka sa teraz snaží obivenenia zbaviť prostredníctvom generálnej prokuratúry, ktorej v minulosti šéfoval. Stále je aj jej zamestnancom, má však pozastavený výkon funkcie. Umožniť mu to má mimoriadny opravný prostriedok. Ten môže využiť generálny prokurátor Jaromír Čižnár, ak zistí porušenie zákona.

„Doposiaľ rozhodnuté nebolo. Za účelom rozhodnutia si prokurátor vyžiadal potrebný príslušný spisový materiál, až následne bude rozhodnuté,“ citoval portál hovorkyňu generálnej prokuratúry Andreu Predajňovú.

VIDEO: Trnka na uniknutej nahrávke spomína istý trezor na ministerstve, vraj sú v ňom "míny pre celé Slovensko"
Hlas podobný bývalému generálnemu prokurátorovi Dobroslavovi Trnkovi spomína v uniknutej nahrávke istý trezor na ministerstve vnútra, ktorý má obsahovať zásadné tajomstvá štátu. Kompromitujúce materiály vraj môžu ohroziť vplyvných ľudí naprieč... Čítať ďalej
01 | 12 | 2019 | René Skalný