Mesto Wu-chan plánuje otestovať všetkých svojich 11 miliónov obyvateľov
12 | 05 | 2020 I SITA

V pôvodnom epicentre pandémie Wu-chane sa cez víkend zaregistrovalo šesť nových prípadov nákazy.


Čínske mesto Wu-chan plánuje otestovať na koronavírus všetkých svojich 11 miliónov obyvateľov. Informovali o tom štátne médiá. Plán je zjavne už v prvotných štádiách a všetky mestské časti dostali pokyn na predloženie detailov k tomu, ako by sa 10-dňové testovanie mohlo uskutočniť.

Správy o celoplošnom testovaní prichádzajú po tom, čo mesto cez víkend zaregistrovalo šesť nových prípadov nákazy. Išlo pritom o prvé prípady od 3. apríla. Wu-chan, ktorý je pôvodným epicentrom pandémie, začal uvoľňovať prísne reštriktívne opatrenia od 8. apríla.

Chvíľu to vyzeralo, že život v meste sa vracia do pôvodných koľají. Opätovne tam otvorili školy, obchody a premáva znovu aj verejná doprava. Nové prípady nákazy však predstavujú opätovnú hrozbu pre návrat do normálu.

Preveriť novú situáciu preto má 10-dňové testovanie, pričom každá mestská časť má prísť s vlastným plánom v závislosti od počtu obyvateľov. V rámci testovania majú byť pritom uprednostnené staršie osoby. Kritici tohto kroku však tvrdia, že takéto testovanie sa malo uskutočniť predtým, než sa Wu-chan opätovne otvoril zvyšku Číny.

Španielsko: Všetci zahraniční turisti budú musieť ísť do 14-dňovej karantény
Cestovné a prepravné spoločnosti musia informovať svojich zákazníkov o nových reguláciách v Španielsku. Čítať ďalej
12 | 05 | 2020 | TASR