Policajti našli telo jedného z najhľadanejších mafiánov v ilegálnom hrobe
09 | 05 | 2020 I Slávka Cigáňová

Miesto, kde pozostatky zavraždeného mafiána Pavla Egreckého vykopali, policajtom ukázal zabijak Zsolt Nagy, prezývaný Čonty.


Elitní policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) našli telo jedného z najhľadanejších zločincov Slovenska neďaleko Dunajskej Stredy. Bol hľadaný aj pomocou Interpolu od roku 2002. Správu zverejnil portál topky.sk.




Pavol Egrecký by dnes mal 50 rokov. Mafiánom sa stal krátko po revolúcii, patril ku skupine Igora Lavrinčíka a Dušana Kečkeša, ktorá ovládala podsvetie v Martine. Keď sa o tom jeho príbuzní dozvedeli, zanevreli na neho.


„Vedeli sme, že ho hľadá polícia. Bolo to vo všetkých médiách. Viem, že mal blízko k Lavrinčíkovi a Kečkéšovi a keď ho zadržali, tak ušiel cez záchodové okno. Odvtedy sme o ňom nič nevedeli. Mysleli sme si, že je niekde v zahraničí. Asi pred pol rokom prišlo predvolanie na Národnú kriminálnu agentúru. Tam mi povedali, čo sa stalo, že ho zavraždili pre nejakú ženu. Pýtali sa ma aj na nejaké mená, ale ja som ich nikdy nepočul,“ reagoval pre topky.sk brat zavraždeného.


V kauze prípravy vraždy podnikateľa rozhodnú o druhom z dvojice súdených bratrancov
Najvyšší súd SR by mal v stredu rozhodovať o odvolaní Jaroslava D., ktorý je súdený za prípravu vraždy spoločníka v podnikaní. Čítať ďalej
09 | 05 | 2020 | SITA



Výpalník

Pavol Egrecký mal za úlohu vyberať výpalné od podnikateľov v Martine a v okolí. Zadržaný bol v roku 2002, obvinili ho z vydierania. Podarilo mu však ujsť okno na policajnej stanici, ktoré nebolo zamrežované. Vyskočil z druhého poschodia, nič sa mu nestalo. Odvtedy po ňom polícia pátrala, vydali na neho rôzne zatykače.

Z dostupných informácií vyplýva, že v tom čase našiel útočisko u Andreja Reisza, pravej ruky bossa Ľudovíta Sátora. Portál topky.sk píše, že si údajne začal z Reiszovou manželkou. Reisz ho za to bez milosti popravil.
Masové vyvražďovanie

Miesto, kde pozostatky zavraždeného Egreckého vykopali, policajtom ukázal zabijak Zsolt Nagy, prezývaný Čonty, ktorý s elitnými policajtami dlhodobo spolupracuje.

Pavla Egreckého sa teraz podarilo identifikovať podľa DNA jeho brata, ktorý už bol vypovedať na polícii. Potvrdilo sa, že pozostatky ležali v hrobe neďaleko Dunajskej Stredy viac ako 15 rokov. NAKA už viac ako tri roky nachádza na tom mieste telá po sériovom vyvražďovaní ľudí na južnom Slovensku. Topky.sk tvrdia, že skupina sátorovcov má mať na svedomí viac ako sto ľudských životov, čo nemá obdobu v celej Európe.


„Len za minulý rok vykopali policajti 12 tiel. Stále sa kope, stále sa hľadajú ďalšie telá, je to dlhodobá práca,“ citoval spravodajský web prokurátora Bohdana Čeľovského.

Prokurátorom by sa mali prípady prideľovať náhodne
Prokurátorom by mali byť v budúcnosti prípady prideľované náhodne a nie na základe rozhodnutia nadriadeného prokurátora. Čítať ďalej
08 | 05 | 2020 | TASR