Taliansko zaznamenalo prudký nárast počtu migrantov
07 | 05 | 2020 I Timotej Dudka

V nasledujúcich týždňoch budú migranti z Talianska prerozdeľovaní do ďalších krajín Európskej únie.


Aj napriek pokračujúcej pandémii koronavírusu došlo v Taliansku k prudkému nárastu migrantov na jeho severných hraniciach a na ostrove Lampedusa, informuje portál Breitbart. Lampedusa zaznamenala vylodenie najmenej 200 utečencov za dva dni, pričom počas noci z pondelka na utorok sa vylodili tri lode v rozpätí niekoľkých hodín. Tí sa pripojili k približne stovke ďalších, ktorí boli na móle Favaloro ostatné dva dni.


Tento týždeň bolo z karantény prepustených aj 183 migrantov, ktorých vyzdvihla nemecká mimovládna organizácia pre dopravu utečencov Sea-Eye a španielska mimovládna organizácia Salvamento Marítimo Humanitario. V nasledujúcich týždňoch budú migranti prerozdeľovaní do ďalších krajín Európskej únie.

Ďalších 118 migrantov je stále v karanténe len pár kilometrov od Lampedusa, zatiaľ čo 60 migrantov bolo nedávno zadržaných v pátracej a záchrannej zóne Malty.

„Pripravte sa na migračnú vlnu masívnych rozmerov!", varujú odborníci Izrael
Globálna pandémia môže zapríčiniť masívnu vlnu imigrácie do Izraela. Podľa štatistík izraelského ministerstva pre prijímanie prisťahovalcov sa očakáva, že po skončení krízy sa bude chcieť usídliť v krajine približne 100 000 vysťahovalcov a nových... Čítať ďalej
27 | 04 | 2020 | Timotej Dudka


Talianska pobrežná stráž tento týždeň v Palerme zadržala loď Sea-Eye s menom Alan Kurdi. Podľa stráže „došlo k niekoľkým nezrovnalostiam technického a prevádzkového charakteru, ktoré môžu ohroziť nielen bezpečnosť posádok, ale aj ľudí, ktorí boli na palube nakazení a ktorí by sa mohli vyliečiť“.

Na severnej talianskej hranici boli utečenci videní ilegálne prekračovať slovinské hranice. Edoardo Alessio, generálny tajomník talianskej štátnej polície, uviedol, že to nie je prvý krát, čo Slovinsko nezabránilo migrantom dostať sa na druhú stranu.

„Slovinsko ich nezastaví, neidentifikuje ich a nechá ich beztrestne prechádzať,“ uviedol Alessio a dodal: „Nárast utečencov zo Slovinska do Terstu sa naďalej zhoršuje.“

„Napriek obmedzeniam, ktoré nútia občanov zostať doma, ako aj uzatvoreným hraniciam, obchodovanie s ľuďmi pokračuje takmer dva mesiace po zablokovaní,“ dodal.

Alessio ďalej ďalej povedal, že pred letnými mesiacmi by talianska vláda mala posilniť hraničné sily v prípade nárastu migrantov pozdĺž balkánskej trasy. Za posledných desať dní prišlo do Talianska pozdĺž slovinskej pohraničnej oblasti 250 nelegálnych prisťahovalcov.

Elon Musk má šiesteho syna, ktrého porodila popová speváčka Grimes
Excentrický šéf automobilky Tesla a vesmírnej spoločnosti SpaceX Elon Musk oznámil na sociálnej sieti Twitter, že jeho partnerka, speváčka Grimes porodila dieťa, informuje Blesk.cz. Čítať ďalej
05 | 05 | 2020 | Timotej Dudka