Galko má byť šéfom v podniku rezortu obrany
07 | 05 | 2020 I Jaroslav Fabok

Exminister obrany Ľubomír Galko, ktorý je aktuálne zamestnancom rezortu obrany, by sa mal po novom stať šéfom Leteckých opravovní Trenčín (LOTN). Rezort aktuálne preveruje jeho bezpečnostnú spoľahlivosť.


LOTN, do ktorého by mal podľa informácií portálu Topky.sk Galko smerovať, patrí medzi subjekty strategického významu vo vlastníctve Ministerstva obrany SR. Podnik sa zaoberá najmä letecko-opravárenskými službami a okrem iného je strategickým partnerom americkej spoločnosti Lockheed Martin.


„Toto vám nebudem vôbec komentovať. Ak by taká ponuka prišla, tak potom sa k nej vyjadrím,“ zareagoval exminister na otázku portálu. Topky sa však odvolávajú na zdroj, podľa ktorého by mal Galka do funkcie vymenovať aktuálny minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO).


Arpád Németh: Galko dal za svojím pôsobením v parlamente trápnu bodku
Výhovorky na povinnosť chodiť do práce boli od skupiny poslancov okolo Ľ. Galka len vykrúcaním sa, v skutočnosti im išlo o kampaň. Čítať ďalej
18 | 02 | 2020 | Arpád Németh

Galka, ktorý je momentálne na rozorte obrany zamestnaný, ministerstvo podrobuje previerke. „Ďalšie personálne opatrenia budú realizované v nadväznosti na závery bezpečnostného preverenia a v zmysle rozhodnutia ministra obrany Jaroslava Naďa, ktorý má záujem využiť odbornosť a skúsenosti pána Galka najmä v súvislosti s bojom proti korupcii a netransparentnosti,“ povedala portálu Topky.sk hovorkyňa rezortu Martina Kovaľ Kakaščíková.


Exminister  (v úrade medzi rokmi 2010 - 2011) patril medzi takzvaných vzbúrencov, ktorí v priebehu minulého roka opustili stranu SaS. V minulosti bol vyšetrovaný v súvislosti s nelegálnym odpočúvaním desiatok civilistov a novinárov, ktoré mal ako minister nariadiť vojenskej tajnej službe. Po odchode z SaS vstúpil pred parlamentnými voľbami do Demokratickej strany (DS).


Štát pokračuje v dezinformačnej kampani
Štátni predstavitelia sa nám snažia nahovoriť, že sa máme v oblasti ľudských práv riadiť nejakými utajenými dokumentmi. Čítať ďalej
06 | 05 | 2020 | Aneta Leitmanová