Kontroverzný Makó si za zástupcu vybral svojho známeho
06 | 05 | 2020 I Slávka Cigáňová

Šéf daňových kriminalistov Ľudovít Makó si kľúčového podriadeného našiel vo svojom rodisku - v obci Jelenec v Nitrianskom okrese.


Portál Aktuality.sk informoval, že zástupcom riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) sa stal Ladislav Nagy. So svojim nadriadeným bývajú v rovnakej obci dodnes a nielen to, ich domy sú vzdialené necelý kilometer. Obaja muži v minulosti pracovali pre rovnakú SBS-ku, ide o bezpečnostnú službu ABAS.


Podozrivú nomináciu plánuje preveriť aj Ministerstvo financií SR, keďže podeň spadá celá finančná správa „Je potrebné riešiť všetky typy vzťahov a spojenectiev, ktoré vystavili v minulosti finančnú správu a jej vrcholné riadenie ostrej kritike zo strany verejnosti vrátane podozrení z nekalej činnosti,“ uviedol tlačový odbor ministerstva.





Aktuality.sk pripomínajú, že nad Makóm a jeho družkou Dagmar Kapusníkovou visia otázniky kvôli majetkom, podozrivé je jeho prepojenie na firmu s miliónovými tržbami. Makó nemá ani dôveru samotného ministra financií Eduarda Hegera (OĽaNO).

Majetky šéfa daňových kriminalistov Makóa stále vyvolávajú otázniky
Ľudovít Makó, ktorý spolu s družkou Dagmar Kapusníkovou vlastní rozsiahly majetok v Jelenci pri Nitre, má na svojom pozemku čierne stavby. Parkujú u neho kamióny pochybnej firmy, zistili Aktuality.sk. Čítať ďalej
20 | 04 | 2020 | Slávka Cigáňová


Nagy neprešiel výberovým konaním. „Výberové konanie pre ozbrojenú časť finančnej správy platí až od 1. júla 2019,“ reagovala hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová. Nagy však podľa nej "spĺňal všetky predpoklady pre ustanovenie do funkcie“.

Námestníka riaditeľa KÚFS má podľa pravidiel vyberať prezident finančnej správy. V tomto prípade to však tak nebolo. Vtedajší šéf finančnej správy František Imrecze tvrdí, že Nagya odobril iba formálne. O všetkom vraj rozhodoval Ľudovít Makó. „Nevedel som, že býva v Jelenci a že pracoval pre vami spomínanú firmu,“ dodal ešte Imrecze.

Nagy na zaslané otázky neodpovedal, rovnako tak ani samotný šéf daňových kriminalistov.


Miliardový účet za záchranu pred pandémiou nakoniec zaplatia ľudia
Na záchranný balík v boji proti koronavírusu sa poskladajú všetci občania vo forme záporných úrokových sadzieb pri úsporách a cenovej inflácie v maloobchode. Čítať ďalej
04 | 05 | 2020 | Slávka Cigáňová