V japonských hoteloch vítajú pacientov s koronavírusom roboti
01 | 05 | 2020 I Timotej Dudka

Pacienti s COVID-19, premiestnení na pobyt v niekoľkých tokijských hoteloch, dostanú príjemné a prekvapivé pohostenie v podobe robota, ktorý ich bude hostiť a vítať pred výťahom, informuje portál Reuters.


Japonsko momentálne používa hotely na umiestnenie pacientov, ktorí boli pozitívne testovaní na koronavírus, ale ktorých príznaky sú príliš ľahké na to, aby boli hospitalizovaní. Tieto hotely v hlavnom  meste Japonska sú vybavené robotmi, ktoré pomáhajú odľahčiť záťaž sestier.

V jednom z nich čakal na privítanie návštevníkov veľkorysý robot s meno „Pepper“ s ochrannou maskou na tvári.



„Prosím, noste vnútri ochrannú masku,“ ozvalo sa, keď pacienti prešli okolo robota. „Dúfam, že sa zotavíte čo najrýchlejšie.“

Medzi ďalšie jeho výroky patrí: „Modlím sa, aby sa šírenie choroby čo najskôr zastavilo“ a „Prepojme sa našim srdcom a prekonáme to spolu.“

Pepper nie je jediný robot, ktorý pracuje v tokijských hoteloch. Na čistenie niekoľkých častí hotela, vrátane rizikovejších „červených zón“, kde je obmedzený prístup personálu, bol nasadený čistiaci robot s najnovšou technológiou Artificial Intelligence.

Podľa ministerstva zdravotníctva sa Japonsko snaží týmto krokom znížiť záťaž zdravotníckeho systému či personálu. Krajina zaistila viac ako 10 000 hotelových izieb s cieľom obmedziť šírenie vírusu u pacientov so slabšími príznakmi.

Počet prípadov koronavírusu v Japonsku dosiahol vo štvrtok viac ako 14 000, pričom úmrtí bolo v krajine nahlásených 448.

Britská polícia hľadá „desivú“ osobu prezlečenú za morového doktora zo 17. storočia (VIDEO)
Polícia uviedla, že sleduje osobu, ktorá straší ľudí, najmä deti, v britskej dedine Hellesdon.Osoba je preoblečená za morového doktora zo 17. storočia, informuje BBC. Čítať ďalej
01 | 05 | 2020 | Timotej Dudka