Odhalenie: Prečo je na tom Michael Schumacher stále tak zle? Rodina má poslednú možnosť!
01 | 05 | 2020 I Miroslav Tóth

Legendárny pretekár Michael Schumacher je už niekoľko rokov držaný stranou od verejnosti. Od vážnej nehody na lyžiach v roku 2013 sa o ňom vie len veľmi málo a všeobecne sa má za to, že nekomunikuje a takmer sa nehýbe. Až teraz ale lekári prezradili, čo mu vlastne nehoda spôsobila a prečo je jeho stav taký, aký je, píše Stars24.


Zúfalstvo, hnev aj rezignácia. To sú pocity, ktoré prežíva väčšina fanúšikov slávneho pretekára. Od nehody na lyžiach uplynulo dlhých šesť rokov, počas ktorých sa na verejnosť oficiálnou cestou nedostalo vôbec nič. Iba prísľub toho, že Michael bojuje a bojovať bude.


S čím bojuje, v akom stave je a ako veľmi sa jeho stav môže zlepšiť nikto zatiaľ netuší. Špekulácie a rôzne vyjadrenia ľudí čo ho videli síce tvrdí, že sa prakticky nehýbe ani nehovorí, ale nič z toho nie je oficiálne potvrdené. A šanca na to, že jeho žena Corinna vystúpi na verejnosti a na rovinu povie, aký je Schumacherov stav, je mizivá


Našťastie sa tajomstvo ohľadom slávneho jazdca postupne, aj keď veľmi pomaly odhaľujú. Lekári napríklad prezradili, čo sa vlastne legendárnemu jazdci stalo, že sa ocitol v takom stave, v akej aj po toľkých rokoch je.


Medzi Sulíkom a Matovičom ide o demonštratívnu paľbu, tvrdí politológ
Za demonštratívnu paľbu so „slepými nábojmi“ považuje politológ Tomáš Koziak výčitky, ktoré si tento týždeň vymenili premiér Igor Matovič (OĽaNO) a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Čítať ďalej
01 | 05 | 2020 | SITA

Taliansky neurochirurg Nicola Acciari tvrdí, že u Schumachera došlo vplyvom nehody a poranenia hlavy k nezvratným zmenám, a už nikdy nebude rovnaký ako predtým. Je síce vraj šanca, že by sa niekedy mohol postaviť na nohy, plnohodnotný život už ale nikdy žiť nebude.


"Michael má zmenené a zhoršenej tkanivové, svalovej a kostrovej štruktúry. Je to dané mozgovým traumou, ktoré utrpel. Dnes je z neho úplne iný človek, než ako si ho pamätáme z pretekárskeho okruhu," uviedol pre talianske noviny Contro Copertino.


Ako veľmi sa jazdec zmenil lekár nespresnil, má sa ale malo za to, že Michael síce nechodí a nehovorí, je ale schopný vnímať svet okolo seba. Jeden zo Schumacherových príbuzných totiž médiám pred časom povedal, že jazdec sám nie je schopný pohybu, napriek tomu vraj ale nejakým spôsobom s okolím komunikuje.





Arcibiskup Georg Gänsweina navštívil legendárneho jazdca v roku 2016 a tiež sa zdalo, že má relatívne dobré správy. Tvrdil, že vzhľad pilota sa po nehode veľmi nezmenil. "Sedel som naproti nemu, vzal som do dlaní obe jeho ruky a pozrel sa na neho. Jeho tvár je, ako všetci vieme, typickou tvárou Michaela Schumachera. Teraz je ale trochu plnšie," citoval arcibiskupa nemecký denník Bild.

So Schumacherom sa údajne stretol tiež šéf Formuly 1 Bernie Ecclestone. Ten uviedol, že Michael momentálne nie je schopný vnímať. Dodal ale, že až sa jeho stav zlepší, zodpovie na všetky vyslovené otázky.


V japonských hoteloch vítajú pacientov s koronavírusom roboti
Pacienti s COVID-19, premiestnení na pobyt v niekoľkých tokijských hoteloch, dostanú príjemné a prekvapivé pohostenie v podobe robota, ktorý ich bude hostiť a vítať pred výťahom, informuje portál Reuters. Čítať ďalej
01 | 05 | 2020 | Timotej Dudka