Vyšetrovateľ NAKA obvinil Erika K. z úkladnej vraždy svojej manželky
30 | 04 | 2020 I TASR

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vzniesol vo štvrtok obvinenie voči Erikovi K. pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a zločin vydierania. Týka sa to stredajšej (29. 4.) akcie Kamiben (v preklade Láska). TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.


Podľa zistení polície mal obvinený ešte 3. marca usmrtiť svoju manželku. Násilím ju mal vtlačiť do auta a odviezť z Richnavy a usmrtiť nožom na lesnej ceste v obci Kluknava. Telo následne opäť naložil do auta a previezol k rybníku v obci Nižný Žipov v Trebišovskom okrese. "Pod hrozbou násilia mal donútiť ďalšiu osobu zakopať telo nebohej v kríkoch pri ceste do obce Hrčeľ," uviedla Bárdyová.

Telo nebohej našla polícia pri obhliadke miesta činu 29. apríla na základe operatívnej činnosti a výsluchu svedkov. "Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov alebo doživotie. Vyšetrovanie pokračuje ďalej," doplnila Bárdyová.

Mikas s poslancami hovoril o zjednodušení podmienok pre deti pendlerov a seniorov na hraniciach
Osobám starším ako 65 rokov pri prechádzaní cez hranice bude stačiť kópia dokumentu, že trpia chronickou chorobou. Nemusia predložiť originál dokumentu. Čítať ďalej
30 | 04 | 2020 | SITA