Nórskeho milionára zatkli pre podozrenie z vraždy manželky
28 | 04 | 2020 I

Nórska polícia najskôr prípad zmiznutej miliónárovej manželky vyšetrovala ako únos, koncom vlaňajšieho júna však uviedla, že ju pravdepodobne zabili a jej vražda len mala vyzerať ako únos.


Nórska polícia zatkla v utorok jedného z najbohatších nórskych podnikateľov Toma Hagena, ktorého manželka zmizla v roku 2018. Hagena (70) zatkli, keď išiel do práce. Podozrivý je z vraždy svojej manželky alebo spoluúčasti na jej vražde, informovala agentúra DPA.

Anne-Elisabeth Hagenová zmizla 31. októbra 2018 z domu Hagenovcov v meste Lörenskog ležiacom neďaleko metropoly Oslo. Odvtedy je nezvestná. Polícia o jej zmiznutí verejnosť informovala až v januári 2019. Polícia najskôr prípad vyšetrovala ako únos, koncom vlaňajšieho júna však uviedla, že Hagenovú pravdepodobne zabili a jej vražda len mala vyzerať ako únos. Po Hagenovom zatknutí plánuje polícia v ich dome vykonať prehliadku.

Falošný liek proti koronavírusu pripravil o život vyše 700 ľudí
Podľa oficiálnych údajov zomrelo v dôsledku otravy alkoholom od 20. februára do 7. apríla celkovo 728 Iráncov. Čítať ďalej
28 | 04 | 2020 | SITA/AP


"Podozrenie voči Hagenovi časom zosilnelo," uviedla na tlačovej konferencii policajná prokurátorka Ase Kjustadová Erikssonová. "Nebol to nijaký únos... Išlo o súčasť vedome naplánovaného podvodu," povedal hlavný vyšetrovateľ Tommy Bröske. Súd by mal v stredu rozhodnúť, či Hagen zostane vo vyšetrovacej väzbe. Policajti okrem Hagena v súvislosti s prípadom nezatkli nijakú ďalšiu osobu.

Polícia pred časom uviedla, že svoju hypotézu o vražde založila na nedostatku dôkazov o tom, že Hagenová je stále na žive a tiež na skutočnosti, že údajní únoscovia sa dlhé obdobie nepokúsili Hagena skontaktovať. V dome manželského páru sa po únose našiel odkaz, v ktorom údajní únoscovia žiadali o výkupné v kryptomene monero, v ktorej je obzvlášť ťažké vystopovať transakcie.

Tom Hagen, ktorý sa oženil s rovesníčkou, je magnátom v oblasti nehnuteľností a energetiky. Hodnota jeho majetku je odhadovaná na 1,7 miliardy nórskych korún (150 miliónov eur).

Dvaja Česi pašovali do Británie 50 kg kokaínu
Britská polícia zabavila 190 kg kokaínu, z toho 50 kg pašovali dvaja českí občania, informuje spravodajský portál České Noviny. Čítať ďalej
23 | 04 | 2020 | Timotej Dudka