Polícia odhalila kadernícke salóny v pivniciach a pozatýkala kaderníkov
26 | 04 | 2020 I TASR

Chcieť dokonalý účes môže byť v časoch obmedzeného pohybu drahým hazardom - nemecká polícia zišla v sobotu do suterénu dvoch domov a odhalila dva dočasné kadernícke salóny. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.


Keď policajti prišli do salónov, starostlivo zariadených v pivniciach dvoch súkromných domov, "práve tam ľuďom upravovali účes", napísali v hlásení miestni policajti. Dvaja ľudia čakali na ostrihanie vlasov v meste Elsenfeld a ďalší v pivnici v obci Mömlingen v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko, uviedla tlačová agentúra DPA. "Salóny boli profesionálne vybavené," dodala.

Polícia začala prípady vyšetrovať pre nedodržiavanie opatrení v období "karantény", ktoré sú v Bavorsku jedny z najprísnejších z celého Nemecka. Na základe týchto opatrení zavedených koncom marca, keď sa obmedzenie pohybu verejnosti začalo, sa odchod z domu bez "oprávneného dôvodu" trestá pokutou 150 eur.

Kadernícke salóny, zatvorené tak ako iné prevádzky nepokladané za dôležité pre život, sa však v Nemecku už začnú znovu otvárať od 4. mája. Nemecká vláda chce postupne uvoľňovať obmedzenia v chode spoločnosti, ktorých cieľom je zastaviť šírenie koronavírusu.

Ženu s COVID-19 omylom vyhlásili za mŕtvu, rodina nevie koho spopolnili
Lekári v ekvádorskej nemocnici zažili značné prekvapenie, keď odrazu "ožila" žena, ktorú predtým vyhlásili za mŕtvu v dôsledku ochorenia COVID-19. Veľkú radosť mali aj príbuzní, ktorí si ju pri identifikácii pomýlili s telom niekoho iného a to dali... Čítať ďalej
26 | 04 | 2020 | TASR