Matovič popiera program vlády aj vlastné sľuby
26 | 04 | 2020 I Arpád Németh

Musíme sa zmieriť s tým, že na čele krajiny stojí iba ďalší obyčajný klamár.


Igor Matovič necháva Borisa Kollára robiť si čo chce, lebo s ním šéf hnutia Sme rodina „
Matovič: Kollár mi je bližší ako Sulík, lebo so mnou „drží basu“
Premiér v relácii Na telo pripustil, že zrušia dôchodcom vlaky zadarmo. K zatvoreným obchodom v nedeľu sa vyjadril, že by si želal, aby to tak ostalo aj naďalej. Čítať ďalej
26 | 04 | 2020 | Peter Haluza
“. Až do takejto zvrátenej podoby dospela naša koalícia ešte predtým, ako by vôbec schválila svoje programové vyhlásenie vlády. Kollárovi tak prešlo ponechanie jedného zo smeráckych lídrov Ľubomíra Vážneho na čele Sociálnej poisťovne, alebo veľmi sporné nominácie ,napríklad do vedenia Národnej diaľničnej spoločnosti alebo ŽSR.

V koalícii tak v podstate funguje akási menšia koalícia OĽaNO a Sme rodina, ktorá si navzájom kryje chrbát. A to až do takej miery, že Matovič bol ochotný
Matovič: Kollár konal pri Súdnej rade podľa dohody
Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár konal presne podľa dohody, ani on, ani jeho hnutie dohodu porušilo. Uviedol to vo svojom statuse na sociálnej sieti premiér Igor Matovič (OĽaNO). Čítať ďalej
25 | 04 | 2020 | SITA
Kollára aj pri priamom porušení programového vyhlásenia vlády, kedy do súdnej rady nominoval sudkyňu Aleny Svetlovskú, aj napriek záväzku, že sudcov nominovať nebudú. Hlasovanie s fašistami bol v tomto prípade už iba bonus.

Ďalšou čerešničkou na torte bola nominácia sudcu Juraja Klimenta do súdnej rady, samotným hnutím OĽaNO, čo si nechal Matovič posvätiť navyše priamo ešte aj vládou. A zdôvodnenie? Programové vyhlásenie, v ktorom sa hovorí o tom, že sudcovia dp súdnej rady nepatria, ešte vraj neplatí! Až takto nechutne dokáže Matovič prekrúcať svoje sľuby. Nevadí, že mu ľudia dali dôveru práve kvôli jeho vzletným sľubom a s vierou v to, že ich bude plniť.

Matovič by chcel obchody nechať v nedeľu zatvorené natrvalo
Proti plánu nechať v nedeľu zatvorené obchody protestuje najmä strana SaS. Čítať ďalej
26 | 04 | 2020 | Peter Haluza


Reči o tom, že potrebovali v súdnej rade zabezpečiť opozíciu voči členom, ktorých tam nominovala predošlá vláda, sú scestné. Určite by sa totiž našli aj nesudcovia, ktorí by takúto ambíciu naplnili. Chorý je aj argument, že veď aj Čaputová do súdnej rady nominovala sudcu. Nuž a odkedy je prezidentka viazaná programovým vyhlásením vlády?

A úplne zvrhlé bolo zdôvodnenie, že veď aj Sme rodina aj OĽaNO vopred avizovali, že ich nominácie budú z radov sudcov, hoc strana Za ľudí, pod ktorú rezort spravodlivosti patrí, bude presadzovať opak. Inak parafrázované: >> Hlásime sa síce k sľubom, aj k programovému vyhláseniu vlády, hlásime sa aj ku koaličnej zmluve, ale urobíme si aj tak čo chceme, veď čo tam po sľuboch. A to ostatné je vlastne aj tak ešte len neschválený zdrap papiera... <<

Matovičovo konanie sa tak nedá vyhodnotiť inak, ako klamstvá, prekrúcanie a politické intrigy. Mimochodom, keď už sme pri tých klamstvách. V utorok 21. apríla uložil Ústredný krízový štáb SR (kam premiér chodí) vláde dočasne zrušiť pre seniorov vlaky zadarmo. V nedeľu (26.4.) popoludní v diskusnej relácii TV Markíza Na telo premiér pripustil, že vláda toto opatrenie možno schváli. Ale o päť hodín neskôr, po rokovaní vlády, šéf kabinetu povedal: „Neregistrujem tento návrh“. Následne už však na doplňujúce otázky krútil len niečo o tom, že zatiaľ ide iba o úvahy.

Žeby dočasná strata pamäte? Nie, evidentné klamstvo v priamom prenose. Lebo Matovič si pamätá až príliš dobre. Nuž, po vyše piatich týždňoch sa musíme zmieriť s tým, že na čele krajiny stojí iba ďalší obyčajný populista a klamár.

Lož ako nástroj vládnutia
Ako máme Matovičovi veriť to jeho #OdvážneÚprimnePreĽudí, keď zjavne často klame? Čítať ďalej
23 | 04 | 2020 | Aneta Leitmanová