Kollár si do súdnej rady presadil kandidátku s podporou ĽSNS. SaS a Za ľudí ju nechceli
25 | 04 | 2020 I Jaroslav Fabok

S kandidátkou hnutia Smer rodina Alenou Svetlovskou nesúhlasila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) ani SaS. Boris Kollár si ju do súdnej rady presadil aj napriek tomu. Pomohli mu Kotlebovci.


Ministerka Kolíková od svojho menovania do funkcie presadzuje, aby vláda do súdnej rady nominovala osobnosti mimo súdnictva. Denník N upozorňuje, že líder Sme Rodina túto zásadu porušil a do rady navrhol sudkyňu Najvyššieho súdu Alenu Svetlovskú.


Kollár svoj krok obhajuje tým, že si mal vyrokovať výnimku. Podľa neho Svetlovská spĺňa všetky potrebné kritériá a vládny program, ktorý by mal nominácie do súdnej rady upravovať, doposiaľ schválený nebol.


Vláda plánuje dôchodcom zrušiť vlaky zadarmo
Pred necelými dvomi týždňami minister dopravy Andrej Doležal tvrdil, že vlaky zadarmo budú pre dôchodcov v platnosti aj počas koronakrízy. Teraz to vyzerá všetko inak. Čítať ďalej
25 | 04 | 2020 | Peter Haluza

Za nominantku hnutia Sme rodina sa postavil aj premiér Igor Matovič. OĽaNO, ktoré spolu so Sme rodinou za Svetlovskú zahlasovalo, malo v parlamente dokopy 68 hlasov. Zvyšných 15. hlasov pre kandidátku dodala opozičná ĽSNS, pričom strany SaS a Za ľudí sa hlasovania zdržali.


Podľa Denníka N využil situáciu opozičný Smer, ktorý sa obratom pustil do kritiky koalície kvôli nedodržiavaniu vlastného vládneho programu. Samotný Boris Kollár po hlasovaní dodal, že rešpektuje vôľu SaS a Za ľudí, ktoré mali podľa neho v tejto voľbe hlasovať so Smerom.


Proti nominácii sudkyne Najvyššieho súdu do súdnej rady sa postavil aj predseda ústavnoprávneho výboru Milan Vetrák (OĽaNO). Napriek tomu, že sa Vetrák hlasovania zdržal, zvyšok klubu OĽaNO Svetlovskú podporil.


Peter Pellegrini pripúšťa kandidatúru za predsedu Smeru-SD
"Ak by prišli aj predčasné alebo riadne voľby, a šli by sme do nich v takej kondícii, v akej sme dnes, tak som presvedčený, že výsledok bude podstatne horší, ak nedôjde k zásadným zmenám v našej strane," povedal v rozhovore Peter... Čítať ďalej
25 | 04 | 2020 | TASR