Trump navrhuje pichať ľuďom dezinfekciu do žíl a opaľovanie
24 | 04 | 2020 I Mário Martinka

Prezident Donald Trump navrhol vstreknúť ľuďom dezinfekčný prostriedok priamo do žíl alebo ultrafialové svetlo na boj s COVID-19 po tom, čo úrad ministerstva vnútornej bezpečnosti predstavil štúdie, ktoré ukazujú, že ultrafialové lúče môžu byť účinné pri zabíjaní vírusu na povrchoch a vo vzduchu.


Po tom, čo vedúci predstaviteľ úradu ministerstva vnútornej bezpečnosti (DHS) Bill Bryan uviedol, že experimenty ukázali, že nový koronavírus neprežije na slnečnom svetle, vysokých teplotách alebo vlhkosti, Trump začal pracovnej skupine pre koronavírus navrhovať svoje vlastné riešenia, píše huffpost.com.

"Predpokladajme, že sme zasiahli telo obrovským množstvom, či už ... ultrafialovým alebo iba veľmi silným svetlom, a myslím si, že ste povedali, že to nebolo otestované a, že to budete testovať," uviedol Trump. "Predpokladajme, že môžete priniesť svetlo do tela."

"Potom vidím dezinfekčný prostriedok, ktorý ho (vírus) porazí za minútu," pokračoval Trump. "Existuje nejaký spôsob, ako môžeme urobiť niečo také pomocou injekcie alebo ... čistením?" … Bolo by zaujímavé to otestovať.“

Bryan, ktorý je najvyšším úradníkom, ktorý plní povinnosti zástupcu vedy a techniky pre DHS, predviedol počas tlačovej konferencie experimenty, v ktorých testoval, ako slnečné svetlo ovplyvňuje koronavírus na povrchoch a vo vzduchu. Bryan tvrdí, že vyššia teplota a vlhkosť môžu zabiť vírus rýchlejšie.

Druhá vlna koronavírusu bude pravdepodobne ešte ničivejšia
Aj keď štáty postupujú vpred s plánmi na opätovné otvorenie svojich hospodárstiev, riaditeľ centra pre kontrolu a prevenciu chorôb v utorok varoval, že druhá vlna nového koronavírusu bude omnoho hrošia, pretože sa pravdepodobne zhoduje so začiatkom... Čítať ďalej
22 | 04 | 2020 | Mário Martinka


Varoval však, že „bolo by pre nás nezodpovedné povedať, že máme pocit, že leto tento vírus úplne zabije. ... V tomto prípade to tak nie je.“ Iní zdravotnícki úradníci v pracovnej skupine pre koronavírus boli opatrní pri Trumpových návrhoch týkajúcich sa použitia svetla na zabitie vírusu.

Keď sa Trump opýtal, či slnečné žiarenie a teplo môžu vírus „liečiť“, koordinátorka pracovnej skupiny Dr. Deborah Birx povedala, že nie. "Nie ako liečba," povedala Birx Trumpovi. „Horúčka je určite dobrá vec. Keď máte horúčku, pomáha telu reagovať ( chorobu )...".

Trump dodal, že by bolo „skvelé sa na to pozrieť“. Začiatkom tohto mesiaca Dr. Anthony Fauci, popredný odborník na infekčné choroby v USA, uznal, že teplejšie počasie ovplyvňuje ďalšie vírusy, ale varoval, že to nie je riešenie pandémie.

„Človek by nemal predpokladať, že nás zachráni zmena počasia. Musíte predpokladať, že vírus bude aj naďalej pokračovať,“ povedal 9. apríla. "Ak sa nám dostane pomoci od počasia, tak to bude v poriadku. Ale nemyslím si, že to môžme predpokladať. “

V liste pre Biely dom tento mesiac Národná akadémie vied, inžinierstva a medicíny uviedla, že teplejšie počasie nepovedie k výraznému zníženiu šírenia vírusu bez „veľkých zásahov do verejného zdravia“.

Pandémia koronavírusu „spôsobí hladomor biblických rozmerov“
Vlády musia konať teraz, aby uchránili 265 miliónov ľudí pred hladom, varuje šéf Svetového potravinového programu. Čítať ďalej
22 | 04 | 2020 | Mário Martinka