Päť vecí, ktoré potrebujete vedieť, aby ste mohli začať svoj deň
24 | 04 | 2020 I Mário Martinka

Tu sú niektoré z vecí, o ktorých dnes ľudia na trhoch hovoria.


Počet nových prípadov koronavírusu sa v USA zmenšuje. Akcie Gileadu stratili druhý krát tento týždeň hodnotu po tom, čo uniknuté informácie o lieku na Covid-19 naznačili, že ide o zlyhanie, píše bloomberg.com Tu sú niektoré z vecí, o ktorých dnes ľudia na trhoch hovoria.
Vírus

Americké množstvo chorých na koronavírus vzrástlo najpomalším tempom za posledné tri týždne, ale Kalifornia zaznamenala najviac úmrtí za jedno 24-hodinové obdobie. Keďže prezident Donald Trump prichádza s nepremyslenými reakciami a ad hoc riešeniami, jeho podpora u verejnosti klesá. Španielsko zaznamenalo najväčší počet nových prípadov a úmrtí za týždeň. V Taliansku sa zotavilo viac ľudí z koronavírusu ako sa nakazilo. Analytici varujú, že relatívne laxné opatrenia sociálneho dištancovania v Indonézií znamenajú, že sa jej ekonomika zotaví oveľa neskôr ako ostatné ekonomiky v juhovýchodnej Ázii. Prípady na celom svete dosiahli vrchol 2,6 milióna, pričom počet úmrtí presiahol 187 000.
Gilead padá

Akcie Gileadu sa druhýkrát v týždni prepadli, keď sa ukázalo, že liek remdesivir na Covid-19 predstavuje zlyhanie. Svetová zdravotnícka organizácia, ktorá pomáha koordinovať globálnu reakciu na vírus, uviedla, že výsledky omylom zverejnila na webovej stránke, ktorá pomáha sledovať liečbu tejto choroby. Výsledky naznačili, že liek nebol spájaný s tým, že sa pacienti rýchlejšie uzdravujú; a 13,9% pacientov, ktorí dostali liek, zomrelo, oproti 12,8% pacientov, ktorí dostali štandardnú starostlivosť.

Nádejný liek Remdesivir v prvej skúške prepadol
Remdesivir, potenciálne antivirotikum na liečbu COVID-19, vyšlo z prvej randomizovanej klinickej skúšky s neúspechom. Všetky nádeje ale ešte nie sú stratené. Čítať ďalej
24 | 04 | 2020 | Natália Sollárová

Trhy

Ázijské akcie začali deň zmiešaným tempom obchodovania po tom, čo sa začali americké akciové trhy kolísať kvôli negatívnej správe o poprednom experimentálnom lieku proti koronavírusu. Ropa sa vyšplhala späť nad 16 dolárov za barel. Futures sa prepadli v Tokiu a vzrástli v Hongkongu a Austrálii. S&P 500 vymazal 1,6% zisk a po dvoch týždňoch silného zisku pozastavil oživenie svetových akcií. V dôsledku hospodárskeho poklesu vyvolaného pandémiou, údaje zo Spojených štátov ukazujú, že celková strata pracovných miest teraz presahuje 26 miliónov. Štátne dlhopisy šli hore a dolár bol voči svojim kolegom z krajín G-10 väčšinou slabší.
Stratégovia hľadajú cestu

Akciový trh, ktorý zrazu postrádal smer, dal čínskym stratégom možnosť, aby sa pokúsili vyveštiť ďalších víťazov. Obrat v tomto roku klesol na menej ako polovicu. Toto obdobie relatívnej stability dáva pozorovateľom trhu príležitosť nahliadnuť do financií spoločností a vládnych plánov na nájdenie akcií, ktoré by sa mohli vyplatiť a to aj v čase keď Čína a zvyšok sveta bojujú proti vírusovej pandémii.
Neanalyzovateľné

Vzhľadom na komplexnosť ropy v tejto chvíli je možno šťastím, že existujú nariadenia obmedzujú stávky proti americkému ropnému fondu. „Vzhľadom na to, ako fond v súčasnosti zverejňuje informácie, je budúcnosť takmer neanalyzovateľná, pretože nemáte predstavu o tom, ako sa bude v budúcnosti krivka vyvíjať,“ povedal Peter Cecchini, hlavný marketingový stratég spoločnosti Cantor.

Dobrá správa od českých kynológov: Psy by mohli čoskoro dokázať odhaľovať covid-19 v tele človeka
Podľa českých kynológov by nám mohli v boji proti pandémii koronavírusu pomôcť psi. Kynológovia sa ich snažia vycvičiť k tomu, aby boli schopní vírus vyčmuchať. Informuje extra.cz . Čítať ďalej
24 | 04 | 2020 | Dominik Simon