Slavia Capital sa dištancuje od Martina K. aj PPA, dotácie nikdy nežiadala
23 | 04 | 2020 I TASR

Investičná skupina Slavia Capital odmieta, že by mala vzťah s Pôdohospodárskou platobnou agentúrou (PPA). Rovnako popiera, že by v minulosti žiadala o eurofondy alebo dotácie.


Obvinený Martin K. podľa nej v orgánoch skupiny nepôsobí už roky. TASR o tom informovala marketingová manažérka spoločnosti Patrícia Packová v reakcii na obvinenie Martina K.

„Slavia Capital zdôrazňuje, že sa v súvislosti s jej obchodným menom neustále v médiách objavujú nepravdivé informácie, ktoré v súlade so zákonom v minulosti napadla a niektoré médiá sa i napriek tomu opätovne na ne odvolávajú,“ reagovala spoločnosť. Podľa nej je vťahovaná do politiky a mediálnych hier. Spoločnosť dodala, že je pripravená poskytnúť štátnym orgánom akúkoľvek súčinnosť.

Finančníka Martina K. obvinila Národná kriminálna agentúra v stredu (22. 4.) spolu s bývalým riaditeľom PPA zo zločinov prijímania úplatku v súvislosti s udeľovaním dotácií PPA. Úplatky mali dosiahnuť takmer milión eur. V súčasnosti spracovávajú policajti podnet prokurátorovi na podanie návrhu na vzatie do väzby.

NAKA obvinila bývalého šéfa Pôdohospodárskej platobnej agentúry a finančníka z korupcie, chcú pre nich väzbu
Bývalý riaditeľ Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) Juraj K. a finančník zo skupiny Slavia Capital Martin K. sú obvinení zo zločinov prijímania úplatku v súvislosti s udeľovaním dotácií PPA. Úplatky mali dosiahnuť takmer milión eur. Polícia o... Čítať ďalej
23 | 04 | 2020 | TASR