Akcia Lev pomohla zadržať dílerov zo Serede a Paty
23 | 04 | 2020 I TASR

Výsledkom policajnej akcie s názvom Lev je obvinenie troch osôb zo Serede a Paty v okrese Galanta z drogovej trestnej činnosti. Polícia počas akcie vykonala viacero zákrokov súčasne. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.


"Polícia na bližšie nešpecifikovanom mieste zadržala v aute Mitsubishi Pajero podozrivé osoby, ktoré prevážali viaceré vrecká s neznámou kryštalickou látkou, digitálne váhy, lyžičky a striekačky na dávkovanie a aplikáciu drog," uviedla hovorkyňa. Okrem toho policajti so súhlasom súdu prehľadali dva rodinné domy, kde takisto našli viacero vreciek, a to najmä s podozrením na pervitín a heroín.

NAKA obvinila bývalého šéfa Pôdohospodárskej platobnej agentúry a finančníka z korupcie, chcú pre nich väzbu
Bývalý riaditeľ Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) Juraj K. a finančník zo skupiny Slavia Capital Martin K. sú obvinení zo zločinov prijímania úplatku v súvislosti s udeľovaním dotácií PPA. Úplatky mali dosiahnuť takmer milión eur. Polícia o... Čítať ďalej
23 | 04 | 2020 | TASR


"V súčasnosti sa všetky zaistené látky vyhodnocujú. Podľa predbežných výsledkov len malej časti, z ktorej by sa dalo vyrobiť niekoľko desiatok dávok pervitínu, stačilo, aby vyšetrovateľka obvinila z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi závažnejším spôsobom konania 45-ročnú ženu a dvoch mužov vo veku 47 a 40 rokov. Osoby do rozhodnutia o väzbe zostávajú v cele policajného zaistenia," doplnila Linkešová. Za predaj a distribúciu drog im môže hroziť v zmysle zákona trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.



Za týranie blízkej a zverenej osoby hrozí mužovi 7 až 15 rokov väzby
Policajný vyšetrovateľ v Novom Meste nad Váhom obvinil zo zločinu týrania blízkej osoby a zverenej osoby 39-ročného muža z okresu Bytča. TASR o tom informovala Danka Adámiková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. Čítať ďalej
23 | 04 | 2020 | TASR